Jedanaestoro osumnjičenih za ubojstvo Josipa Klasnića pušteni iz pritvora

29.11.2008.
u 09:16
Pogledaj originalni članak

Skupina od 11-maloljetnika, u dobi od 15 do 17 godina, osumnjičenih za ubojstvo 16-godišnjeg Josipa Klasnića puštena je jučer iz pritvora, potvrdio nam je to predsjednik Općinskog suda u Vukovaru Davorin Smičić podsjećajući da je odluka o pritvoru maloljetnika donesena 4. studenoga kako tijekom pripremnog postupka i dalje istrage ne bi mogli utjecati na svjedoke.

Tijekom pripremnog postupka, koji još nije okončan, još jednom su saslušani svi pritvoreni i svjedoci, a tijekom proteklog tjedna u Parku Lenije u Vinkovcija, gdje je i došlo do kobne tučnjave 23. studenoga poslije koje je Josip podlegao ozljedama, održana je rekonstrukcija cijeloga događaja. U ranijim izjavama predsjednik Općinskog suda Davorin Smičić najavio je i mogućnost da sudski proces započne možda još i tijekom ove godine.

S obzirom da su jedanaestorica osumnjičenih za sudjelovanje u tučnjavi i nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom maloljetni, postupak je tajan.

(bb)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr