Je li nedostatak mikroasfalta na cesti preko Boraje kumovao teškoj nesreći?

05.12.2008.
u 12:27
Pogledaj originalni članak

Zoran Jakovljević (36) iz Brodarice kraj Šibenika, vozač vučne službe Čače, poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 9.30 sati na cesti Trogir–Šibenik kod mjesta Prapatnica. Ne zna se pouzdano zbog čega se nesreća dogodila.

Cesta je bila skliska od kiše koja u Dalmaciji već danima pada, a veliki je nedostatak na toj prometnici, kaže vlasnik kamiona Ante Gašperov Čače, što nije postavljen sloj mikroasfalta!

– Bio sam gore u patikama i stalno sam se sklizao. Nema nekih pokazatelja da je u nesreći sudjelovalo još neko vozilo. Istina, primijetio sam još jedan trag, no kako nije bilo vozila iza ili ispred kamiona, ne znam hoće li policija uspjeti što napraviti s tim. Kamion je inače marke “volkswagen”, star tri godine i njegove tehničke karakteristike ne dopuštaju razvijanje velike brzine. Usto, još je bila i uzbrdica. Čini se da je Zoran zahvatio prednjim desnim dijelom rubnik ceste. Zašto, kako, ne znam. S nama je, inače, bio od ljeta. Vraćao se u Šibenik iz Splita. Kamion je potpuno uništen – kazao nam je Ante Gašperov Čače.

(drm)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr