Bjelorusija

Je li moguće da se ovo događa u Europi: Ova država kažnjava ljude zbog čarapa, razlog je bizaran

Foto: Natalia Fedosenko/Newscom/PIXSELL
Situation in Minsk, Belarus
Foto: Natalia Fedosenko/Newscom/PIXSELL
Situation in Minsk, Belarus
Foto: TUT.BY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Belarusian opposition supporters protest against presidential election results in Minsk
07.05.2021.
u 14:25
Ženu su zaustavila četvorica muškaraca koja su joj rekla da je neprimjereno odjevena. Njezine su čarape podsjećale na zabranjenu zastavu.
Pogledaj originalni članak

Bjeloruske vlasti počele su kažnjavati ne samo osobe koje nose oporbenu crveno-bijelu zastavu, nego i one koji nose čarape u tim bojama. Takav se slučaj dogodio u Minsku.

Ženu su zaustavila četvorica muškaraca koja su joj rekla da je neprimjereno odjevena. Njezine čarape podsjećale su na zabranjenu zastavu, piše BBC

Također je optužena da je prolaznicima pokazivala znak u obliku slova "V", simbol pobjede. Sudac joj je odredio novčanu kaznu od 2320 bjeloruskih rubalja, odnosno oko 906 dolara. Već je ranije kažnjena sličnim iznosom kada je ukrasila svoj balkon crvenim i bijelim vrpcama

VIDEO Neredi u Bjelorusiji nakon pobjede Lukašenka na izborima

Bijela zastava s crvenom prugom bila je zastava bjeloruskih nacionalista kraće razdoblje u 20. stoljeću. Sovjetski su je komunisti zamijenili crveno-zelenom zastavom koja je imala simbol srp i čekića. Takvu je zastavu, samo bez srpa i čekića, ponovno uveo predsjednik Aleksandar Lukašenko 1995. godine. 

Desetci tisuća ljudi prosvjedovali su prošle godine u Minsku protiv predsjednika Lukašenka i namještanja izbora. Policija je na prosvjedima koristila suzavce i palice kako bi otjerala prosvjednike te ih na tisuće uhićeno. Glavni oporbeni čelnici emigrirali su ili su uhićeni, a prosvjedi su u međuvremenu prestali. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
14:34 07.05.2021.

U Europi kažnjavaju zbog nenošenja maski bizarno zar ne a još na kutiji maski piše ne štiti od virusa

𝐀𝐧
𝐀𝐧𝐭𝐢𝐤𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐬𝐭
15:38 07.05.2021.

Lukašenkov neosovjetski režim uvelike guši slobodu govora i izražavanja, slično kao što je vlada tzv. "SFRJ" kod nas radila 1945-90-e

RA
RADIKALAN
15:40 07.05.2021.

Podrška Bjeloruskim Nacionalistima, smijenite tog sovjetskog aparatčika!!