REAKCIJE

Mesić o priopćenju GONG-a: Ovaj način političkog pritiska je nedopustiv

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Jasen Mesić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Jasen Mesić, Ana i Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Jasen Mesić
17.05.2016.
u 16:41
"Samo dan prije sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa radi se pritisak na tu nezavisnu instituciju"
Pogledaj originalni članak

HDZ-ov Jasen Mesić kritizirao je današnje priopćenje GONG-a koje je pozvalo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da "zbog kolopleta interesnih povezanosti obitelji Karamarko razmotri je li uopće moguće da navedeni dužnosnik nastavi obavljanje funkcije prvog potpredsjednika Vlade".

- Smatramo da je potrebno reagirati na nedopustivo priopćenje nevladine udruge Gong u kojem se samo dan prije sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa radi pritisak na tu nezavisnu instituciju, što je u suprotnosti s djelovanjem nevladinih organizacija koje pozivaju na demokraciju, na pravo pojedinaca i na poštivanje demokratskih institucija. Podsjećamo da se ta sjednica upravo odvija temeljem zahtijeva gospodina Tomislava Karamarka da se Povjerenstvo o tome očituje. Stoga smatramo da je ovaj način političkog pritiska nedopustiv – poručio je kratko Jasen Mesić. 

>> Ana Karamarko: Znam tko mi je otuđio dokumente

>> Karamarko: Izuzimam se iz procesa donošenja odluka o Ini

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

BI
bijelocrveni
17:16 17.05.2016.

Dragan i Jelena iz GONG-a rade po SDP-ovom naputku.

Avatar fuzzy
fuzzy
17:15 17.05.2016.

Strani plaćenici iz 'Gonga' i jesu tu da siju nepovjerenje i destrukciju, tako da se na te likove ne treba obazirati.

DU
Deleted user
18:25 17.05.2016.

Sto su clanovi GONGa radili u izbornoj noci u stozeru SDP-a??? Ja razumjem da su tamo pozvani na godisnjicu SDP-a , ali sto rade u izbornoj noci?? a nisu jedini od tih nevladinih koji se motaju po izbornim stozerima HVS-a i SDp-a