otočac

Japan donirao 68.000 eura za opremanje Doma za starije

Foto: Dražen Prša
Japan donirao 68.000 eura za opremanje Doma za starije
10.03.2010.
u 15:55
Veleposlanik Yoshio Tamura potom je u pratnji domaćina posjetio Dom za starije i nemoćne osobe u Otočcu gdje se upoznao s izgradnjom, odnosno dogradnjom doma.
Pogledaj originalni članak

Veleposlanik Japana u RH Yoshio Tamura u sklopu posjeta Gradu Otočcu posjetio je Veleučilište Nikola Tesla u Otočcu, gradsku kuću te se zadržao u razgovoru s domaćinima mr. Branislavom Šutićem, a potom i s gradonačelnikom Otočca Marijem Barkovićem, županom ličko-senjskim Milanom Jurkovićem i suradnicima. U gradskoj kući domaćini, gradonačelnik Barković i župan Jurković, upoznali su veleposlanika Tamuru s gospodarsko-socijalnom slikom grada Otočca i Ličko-senjske županije.

Veleposlanik Yoshio Tamura potom je u pratnji domaćina posjetio Dom za starije i nemoćne osobe u Otočcu gdje se upoznao s izgradnjom, odnosno dogradnjom doma. Župan Jurković istaknuo je da je narod Japana do sada donirao Ličko-senjskoj županiji kroz niz projekata 4,3 milijuna kuna, što je samo potvrda prijateljstva dvaju naroda.

Veleposlanik Yoshio Tamura i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Ivana Krpan potpisali su ugovor o donaciji Veleposlanstva Japana za opremanje novog dijela Doma za starije i nemoćne osobe čija vrijednost iznosi 68.000 eura. Župan Jurković kazao je će sredstvima Županije ličko-senjske, Grada Otočca i Veleposlanstva Japana u RH u iznosu od 2,5 milijuna kuna Dom za starije i nemoćne osobe u Otočcu početkom svibnja moći primiti 60 novih korisnika te zaposliti još 27 novih radnika. Time bi mu kapacitet bio 100 osoba.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar kos
kos
11:37 16.03.2010.

I što smo mi to njima poklonili,to me zanima!!!????????????

Avatar kos
kos
11:38 16.03.2010.

Dali naši uopće znaju gdje se nalazi Japan???