skinuli kamere

Japan dobio prvog bjegunca iz zatvora nakon 1990. godine

Foto: AFP/PIXSELL
Japan dobio prvog bjegunca iz zatvora nakon 1990. godine
12.01.2012.
u 19:46
Četrdesetogodišnji Kinez Li Guolin u Hiroshimi je odrađivao 23-godišnju kaznu zbog pokušaja ubojstva i drugih zločina
Pogledaj originalni članak

Japan je dobio prvog bjegunca iz zatvora nakon 1990. godine, Kineza koji je u Hiroshimi od 2008. godine odrađivao 23-godišnju kaznu zbog pokušaja ubojstva i drugih zločina, prenosi Mainichi Daily News. Za 40-godišnjim je Lijem Guolinom policija raspisala nacionalnu tjeralicu, a djeca iz obližnjih škola poslana su kući uz pratnju učitelja.

Li je iz zatvora pobjegao u srijedu prijepodne. Oko 50 zatvorenika izašlo je na igralište radi vježbanja, a policija je tijekom prozivanja tridesetak minuta kasnije primijetila da Li nedostaje. Za pola sata jedan je mještanin prijavio da je vidio čovjeka odjevenog u bijelo kako leži na zemlji, pa se iznenada diže i bježi u smjeru istoka.

Uprava zatvora izvijestila je da se bijeg dogodio zahvaljujući slijepoj točki koja je nastala nakon što je dio sigurnosnih kamera skinut zbog popravka ograde. U zatvoru ima ukupno 98 sigurnosnih kamera, no nadzirao ih je samo jedan radnik.

Inače, riječ je o prvom bijegu iz jednog japanskog zatvora još od 1990. godine, kada se dogodio bijeg iz maloljetničkog zatvora u Hakodateu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Meggi
Meggi
20:06 12.01.2012.

Koja disciplina u Japanaca... ni pobjeći ne žele