Janez Janša:

Slovenska policija bi trebala pomoći u nadzoru granice između Hrvatske i Srbije

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Janez Janša
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
20.10.2015.
u 09:14
Janša smatra da bi Slovenija trebala Hrvatskoj ponuditi pomoć u čuvanju vanjske granice Europske unije
Pogledaj originalni članak

Slovenski oporbeni prvak i bivši premijer Janez Janša kazao je jučer da Hrvatska ima većih problema u nadzoru granice sa Srbijom, nego što ih ima Slovenija te je predložio da Slovenija pošalje svoju policiju u pomoć Hrvatskoj kako bi se lakše riješio nekontrolirani priljev izbjeglica u Europu.

Janša smatra da bi Slovenija trebala Hrvatskoj ponuditi pomoć u čuvanju vanjske granice Europske unije kako bi se smanjio priljev imigranata te time spriječila humanitarna katastrofa. - Slovenska policija bi trebala pomoći u nadzoru granice između Srbije i Hrvatske - kazao je Janša.

Za krizu okrivio Njemačku

Slovenski oporbeni čelnik je krivnju za migrantsku krizu uperio prema Njemačkoj i njezinoj politici "otvorenih vrata" zbog koje su deseci tisuća ljudi krenuli na put. Smatra kako je dužnost EU pomoći državama Unije i onima na jugu Europe kako bi riješile situaciju na granicama. 

- Ako se to ne dogodi, u Europi će se dogoditi kolaps - kazao je Janša. 

>>Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza 

>>Cerar o vojsci na granici: To nije uvođenje izvanrednog stanja. Srpski ministar: Ova situacija je potpuno neodrživa

>>Rijeka izbjeglica stiže u Opatovac, još tisuće čekaju ulazak u Hrvatsku

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar majmunranko
majmunranko
10:02 20.10.2015.

Bravo, Janša, ali od toga neće biti ništa, jer je primarni uvjet za tako nešto da su premijeri obe države organizmi utemeljeni na ugljiku, a taj uvjet sigurno ne zadovoljava onaj koji okolo hoda u turskoj kožnoj jakni.

PA
pukovnik.aureliano
10:57 20.10.2015.

to bi trebalo biti tako ... zemlje članice bi trebale zajednički nastupati u obrani Unije koja je naš zajednički Dom ... RH pod hitno u višegradsku skupinu srednje europskih zemalja koje ne žele prihvatiti šerijat i "no-go" zone na svom teritoriju

Avatar Francek007
Francek007
11:45 20.10.2015.

Ovo je najpametnija izjava jednog slovenskog političara od početka krize.....