jedna od mjera

Jakovina: Snižavanje carina na neke poljoprivredne proizvode

Foto: Dragutin Šantoši
Jakovina: Snižavanje carina na neke poljoprivredne proizvode
31.08.2012.
u 09:05
To bi, prema riječima ministra, trebala biti samo jedna od mjera u paketu za smanjenje posljedica suša, a još je najavio i snižavanje carina na uvoz prehrambenih proizvoda
Pogledaj originalni članak

Kako bi se najesen spriječio skok cijena poljoprivrednih proizvoda, Ministarstvo poljoprivrede uvodi izvozne carine na pšenicu, kukuruz i rezanac od šećerne repe, potvrdio je ministar Tihomir Jakovina, prenosi HRT.

To bi, prema riječima ministra, trebala biti samo jedna od mjera u paketu za smanjenje posljedice od suša, a još je najavio i snižavanje carina na uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda.

Na pitanje hoće li osnovni proizvodi poskupjeti nakon ulaska Hrvatske u EU i CEFTA-u, osobito u susjednim zemljama, Jakovina je rekao da RH pregovara o tome s Europskom komisijom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

FA
Fal91
11:17 31.08.2012.

Kolega već mjesec dana svakodnevno ,na relaciji Slavonija-Luka Rijeka,vozi šlepere pšenice.Veli da satima čeka na istovar i da je kolona šlepera poduža. Izvezli su ovogodišnju žetvu a sada mažu ljudima oći s izvoznim carinama.Tu svježu pšenicu izvezli su po kunu i trideset lipa a ovu zimu će istu ili lošiju uvoziti po tri kune. Zato imamo toliko skup kruh. Banda lopovska!

SU
suncobran
09:40 31.08.2012.

Laku noć Hrvatska,rano ste se sjetili i šta nam uopče znači zaštitna carina na izvoz več izvezene pšenice ima li itkopodatak koliko je otkupljeno pšenice i koliko je izvezeno sva pšenica koja je u samoj žetvi odma završila u lukama Rijeka i Split več je prešla granicu i bez osobne iskaznice i putovnice tako da za pšenicu više ne vrijede zaštičene carine

DE
dejan
10:08 31.08.2012.

"...a još je najavio i snižavanje carina na uvoz prehrambenih proizvoda." ...)))...