EU parlament

Jakovčić: Imamo konsenzus oko pripreme razvojnih projekata za Jadransko-jonsku regiju

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Jakovčić: Imamo konsenzus oko pripreme razvojnih projekata za Jadransko-jonsku regiju
13.01.2015.
u 15:18
Strategija EU za jadransku i jonsku regiju službeno je pokrenuta tijekom proteklog talijanskog predsjedanja Europskom unijom
Pogledaj originalni članak

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u govoru na plenarnoj sjednici u Strasbourgu pozvao je talijanskog premijera Renzija da nastavi podupirati suradnju među zemljama Jadransko-jonske regije i pripremu konkretnih razvojnih projekata na području te europske regije.

Strategija EU za jadransku i jonsku regiju službeno je pokrenuta tijekom proteklog talijanskog predsjedanja Europskom unijom.

– Četiri zemlje članice (Hrvatska, Grčka, Italija i Slovenija), i četiri zemlje koje još nisu članice EU ( Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Albanija) imaju velika očekivanja od konkretne provedbe strategije za suradnju i razvoj Jadransko-jonske regije. Snažna potpora Italije i ostalih članica EU preduvjet je da ta Strategija saživi. Izvještaj koji pripremam sadržavat će konkretne razvojne projekte oko čega je unutar EP-a postignut konsenzus. S predstavnicima svih stranačkih skupina u EP dogovorio sam i da Izvještaj o strategiji za jadransku i jonsku regiju bude dovršen sredinom ove godine kako bi mogao biti prihvaćen na plenarnoj sjednici EP-a u listopadu – rekao je Ivan Jakovčić.

Strategija EU za jadransku i jonsku regiju otvara novu perspektivu za razvoj i suradnju četiri zemlje članice (Hrvatske, Grčke, Italije i Slovenije), i za zemlje koje još nisu članice EU ( Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Albaniju). Tom strategijom Europska unija se opredijelila za aktivno poticanje gospodarskog rasta, zapošljavanja, bolje prometne povezanosti i veće socijalne kohezije u zemljama iz te makroregije.

>> U Europski parlament stigao zahtjev za skidanje imuniteta Jakovčiću!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
17:45 13.01.2015.

Molim da se izvjesti svekoliko pučanstvo što je bilo s uhidbom ovog našeg ( ? ) EU parlamentarca od strane DORHA.

Avatar navijač
navijač
17:57 13.01.2015.

Jakovčić ne navodi dali je postignut konsenzus i oko kako on to kaže "narodnog običaja"