Nije pokrenuo tsunami

Jak potres na Novom Zelandu, nema dojava o većim štetama

Foto: Pixabay
Jak potres na Novom Zelandu, nema dojava o većim štetama
30.10.2018.
u 09:43
Potres magnitude 6,2 dogodio se na dubini od 207 km, oko 35 kilometara jugozapadno od grada Taumarunui na Sjevernom otok
Pogledaj originalni članak

Jak potres pogodio je u utorak novozelandski Sjeverni otok, no za sada nema izvješća o većim štetama. Potres magnitude 6,2 dogodio se na dubini od 207 km, oko 35 kilometara jugozapadno od grada Taumarunui na Sjevernom otoku, objavio je na svojoj internet stranici novozelandski Geo Net.

Potres nije pokrenuo tsunami jer je bio na velikoj dubini i nije imao epicentar u blizini obale, navodi novozelandska geološka informativna agencija. Ministar unutarnjih poslova Kris Faafoi kazao je za lokalne medije kako nema izvješća o štetama, no upozorio je da postoje "prilične šanse" za naknadne manje potrese koji obično slijede.

Deseci tisuća ljudi od Aucklanda na sjeveru do Christchurcha na Južnom otoku javilo je GeoNetu da je osjetilo potres koji je trajao 30 sekundi. Parlament u glavnom gradu Wellingtonu, udaljenom 360 km, prekinuo je zasjedanje nakon potresa. Ovaj potres jedan je od najraširenijih koji je pogodio ovu pacifičku zemlju od onog magnitude 7,8, koji je u studenome 2016. pogodio zemlju u blizini Kaikoure.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.