nova vlada

Jadranka Kosor dočekuje Milanovića samo s tajnicama

Foto: Željko Hladika/Pixsell
Jadranka Kosor dočekuje Milanovića samo s tajnicama
19.12.2011.
u 17:17
U petak službena primopredaja vlasti u Banskim dvorima, premijerka na odlasku najavila da će biti kratka i jednostavna
Pogledaj originalni članak

U petak prijepodne u Banskim dvorima dva izaslanstva obavit će i službenu primopredaju vlasti te nisu bile točne priče kako bi protokol mogao čak i izostati. Jadranka Kosor bit će, istina, tek u pratnji dviju tajnica, Martine Banić i Andree Gabrijel, što jest niža razina protokola od one uobičajene (potpredsjednici i važni ministri). Zoran Milanović će, pak, nakon što ga potvrdi Sabor, prijeći Markov trg i ući u Banske dvore u pratnji Tomislava Sauche i Nevena Mimice. Već je prije J. Kosor izjavila da će, što se nje tiče, primopredaja biti jednostavna i kratka, tako da ne treba očekivati spektakl, govore i zdravice, kao što je bilo 2003., kada je uz Sanadera u izaslanstvu pobjednika bila, zanimljivo, i J. Kosor.

Civiliziran razgovor

Predstavnici HDZ-a (Vladimir Šeks, Martina Banić i Branko Bačić) u ponedjeljak su sa SDP-ovim predstavnicima (Igor Dragovan, Neven Mimica i Tomislav Saucha) dogovorili najvažnije detalje primopredaje vlasti. "Razgovor je bio vrlo civiliziran, hadezeovci su me ugodno iznenadili", riječi su SDP-ova pregovarača kojim je opisao sastanak na kojemu su se dogovorili da će u petak premijerka na odlasku Kosor u Banskim dvorima dočekati novog premijera Milanovića i predati mu ključeve. Isto će se zbivati i u ministarstvima, gdje će dosadašnji ministri dočekati nove.

Prije toga, u četvrtak ujutro, održat će se konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora na kojoj će biti izabran novi predsjednik parlamenta. Istog dana u poslijepodnevnim satima bit će održana i druga sjednica Sabora na kojoj će se izmijeniti Zakon o ustrojstvu vlade, što je preduvjet za izglasavanje novih ministra u petak.

– Razgovarali smo i o raspodjeli saborskih odbora i raznih izaslanstava. No detalje ćemo dogovoriti sutra na sastanku sa svim klubovima zastupnika i nezavisnim zastupnicima – i buduće oporbe i buduće vladajuće većine. Nakon toga znat će se i sastav odbora i imena zastupnika koji će biti na čelu svih odbora – rekao nam je danas Tomislav Saucha, budući šef Ureda predsjednika Vlade. O samom protokolu primopredaje vlasti u Banskim dvorima nije nam mogao reći mnogo jer će se detalji dogovoriti na današnjoj sjednici. Doznali smo da će J. Kosor najvjerojatnije ipak imati svoj veliki ured u zgradi Sabora.

Odlazi i nalivpero

– Na sastanku sam dobio dojam da je HDZ već odlučio da će jedno od ukupno dva potpredsjednička mjesta, koliko će imati, dobiti bivša premijerka – rekao nam je jedan od sudionika sastanka. Dosadašnja premijerka kaže da nema problema s pakiranjem stvari jer sa sobom ne odnosi mnogo. Od darova to je već znamenito nalivpero koje je dobila od Svetog Oca Benedikta XVI. i kojim je potpisala pristupni ugovor RH i EU. Ponijet će i skulpturu "Dvije žene" koju su joj ljetos darovali njezini ministri.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 63

HS
Hrvatski sin
18:17 19.12.2011.

rambo oćeš stić ti iz niša sa yugičem do petka

OB
-obrisani-
21:57 19.12.2011.

kaj plaće za managere kreću od ponedjeljka?

OB
-obrisani-
17:51 19.12.2011.

Zoky........otvori četvero oči.........da te ne prevari.....