premijerka na htv-u

J. Kosor: Mnoge će iznenaditi naš uspjeh na izborima 4. prosinca

Foto: Filip Brala/PIXSELL
J. Kosor: Mnoge će iznenaditi naš uspjeh na izborima 4. prosinca
16.11.2011.
u 20:47
Telefonske ankete su nevjerodostojne. Naše, provedene na terenu potvrđuju veliko iznenađenje, uvjerena je predsjednica HDZ-a
Pogledaj originalni članak

- Ankete nam ne idu u prilog, no siguni smo da te, telefonske ankete nisu vjerodostojne. Naše, terenske potvrđuju da 4. prosinca slijedi - veliko iznenađenje, optimistična je bila predsjednica HDZ-a u nastupu u središnjem Dnevniku HTV-a.

Na javnoj televiziji Jadranka Kosor pojavila se uoči početka izborne kampanje, a iz razgovora s voditeljicom Sandrom Križanac postalo je jasno da će ove godine izostati izravno sučeljavanje Kosor - lideri Kukuriku koalicije na TV ekranima. Kosor je izjavila kako ona nije odbila sučeljavanje, "naprotiv, ali bio bi red, s obzirom da je riječ o četiri stranke, da na sučeljavanje samnom dođu i četiri predsjednika".

Lideri oporbe, očito ne pristaju na takvo što, a Kosor je dodatno objasnila - 4 predsjednika Kukurikua se, naime razlikuju u stajalištima oko dolaska MMF-a, uvođenja novih poreza, prodaji HEP-a. Govoreći o iznenađujuće sastavljenim izbornim listama, predsjednica HDZ-a je rekla da je istina da na njima ima mnogo mladih ljudi, ali isto tako i starijih po stažu, ili godinama (Šeks, Ivić, Đakić, Jandroković), te da je riječ o kombinaciji novih i starijih.
- Lista je odlična, smatra.

Negirala je glasine kako je, zbog koaliranja sa Željkom Kerumom u X. izbornoj jedinici došlo do pobune i iskazivanja nezadovoljstva u lokalnom HDZ-u.

- To je laž, naprotiv, svi koji su trebali, bili su informirani, a glasine se šire jer se želi naštetiti HDZ-u, rekla je Kosor i objasnila da se do koaliranja s Kerumom došlo temeljem vlastitih istraživanja i taktike "povući najviše što se može".

- Ta je koalicija vrlo promišljena, a Kerum je ozbiljan čovjek, kaže. Na pitanje je li joj se borba protiv korupcije vratila kao bumerang, Kosor kaže da bi opet učinila isto, te da i dalje snažno podupire DORH i USKOK.

Je li Mladen Bajić tempirao istragu protiv HDZ-a, pitanje je koje je Kosor ocijenila "delikatnim", no "time se ona u kampanji ne bi zamarala". Ponovila je da neće pritiskati i prijetiti Bajiću, kako to čine drugi, a navela je i koji - SDP-ovi S. Linić i R. Ostojić.

Borbu protiv korupcije treba nastaviti, bez obzira koliko to bilo sada teško za HDZ, no važno je za zdravlje nacije, a birači će prepoznati čvrste i odgovorne, smatra Kosor.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 215

SP
splitskaljeta
22:06 16.11.2011.

Jadranka Kosor je još mjesec dana na vlasti.

KI
kikanić
07:45 17.11.2011.

Jaca će biti najviše iznenađena, Pa da joj dragi njezin Ivo nije ostavio mjesto premijera ova ovdje ga nikad ne bi vidjela. Čak niti HDZ-ovci za nju ne glasuju.

VI
vidimškoj
21:03 16.11.2011.

koji proliv......