Izudarao ga sjekirom, rasjekao mu lubanju i iz jakne ukrao novac

Foto: Kristijan Herceg/PIXSELL
Izudarao ga sjekirom, rasjekao mu lubanju i iz jakne ukrao novac
22.02.2010.
u 11:08
Osumnjičeni je na dvorištu žrtvi zadao više udaraca sjekirom po glavi i nanio mu višestruke frakture lubanje. Iz jakne mu je ukrao novčanik s dokumentima i 7000 kuna te pobjegao.
Pogledaj originalni članak

Zbog osnovane sumnje da je iz koristoljublja sjekirom teško ozlijedio 64-godišnjeg Preložanina, jučer poslijepodne uhićen je 31-godišnjak iz Preloga, koji je danas priveden u istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

Zločin se dogodio u Ludbreškoj ulici u subotu u noćnim ili ranim jutarnjim satima. Osumnjičeni je na dvorištu žrtvi zadao više udaraca sjekirom po glavi i nanio mu višestruke frakture lubanje. Iz jakne mu je ukrao novčanik s dokumentima i 7000 kuna te pobjegao.

U lokvi krvi 64-godišnjak je pronađen u subotu oko 8.30 sati u štaglju u kojem je sam živio. Susjedi su ispričali da je bio pri svijesti kad su ga pronašli. Govorio je da se samo želi odmoriti. Ispočetka su pomislili da je pao i ozlijedio se, no rane na vrhu glave upućivale su da je izudaran nekim predmetom, a uz lokvu krvi na mjestu na kojem je ležao vidjela se još jedna u dvorištu.

Policijska istraga dovela je do 31-godišnjaka, koji je tijekom pretresa stana policiji dragovoljno predao novčanik s dokumentima žrtve i dvije sjekire.

Motiv kaznenog djela je koristoljublje. Kako neslužbeno doznajemo, obojica su do kasnih sati pili u jednom preloškom kafiću. Osumnjičenik je zamolio 64-godišnjaka da mu posudi još novca za poker, a kad je ovaj to odbio, otišao je kući po sjekiru i napao ga u dvorištu. Tupim djelom sjekire izudarao ga je po glavi, uzeo novac i pobjegao.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

MM
Mladen Miletić
11:33 22.02.2010.

Kako vidimo iz humanih razloga treba svakome Hrvatu dati vatreno oružije jel kada se odluči da krene u potragu za hranom za svoju dijecu da ne koristi alat od prije 5000 godina ..

OB
-obrisani-
11:41 22.02.2010.

i sad će napadaća proglasiti ludim...i neuračunjivim

OB
-obrisani-
11:16 22.02.2010.

Hrvatska bajka!!! A možda i san!!!