tajna simulacija

Izraelski napad uvukao bi nas u krvav i dug rat!

Foto: Reuters/Pixsell
Izraelski napad uvukao bi nas u krvav i dug rat!
21.03.2012.
u 20:15
Zabrinuti general: Iranski avioni vjerojatno će ispaliti rakete na naše brodove u Perzijskom zaljevu, pa će broj američkih žrtava biti vrlo velik
Pogledaj originalni članak

Američki generali održali su početkom ožujka tajnu simulaciju izraelskog napada na Iran, i ostali zapanjeni žestinom i ishodom kojega bi sukob sa sobom donio.

– Pokazalo se da bi SAD bio uvučen u sukob koji bi ubrzo prerastao u širi regionalni rat, a broj američkih žrtava bio bi vrlo velik – kaže za New York Times jedan od sudionika tajne simulacije “Unutarnji pogled\" održane u Pentagonu te sjedištu Središnjeg zapovjedništva u Tampi na Floridi.

Napad na brodove

Najveći problem, pokazalo se pri dvotjednoj simulaciji razvoja događaja na Bliskom istoku, predstavlja činjenica da Iran smatra SAD saveznikom Izraela u svakoj situaciji bez obzira na to sudjelovala američka vojska u napadu ili ne.

– Vrlo je vjerojatno da bi iranski mlažnjaci, progoneći izraelske avione koji su raketirali teheranska postrojenja, ispalili i rakete na američke brodove u Perzijskom zaljevu. Pri tome bi, procijenjeno je, poginulo najmanje 200 američkih vojnika – kaže taj visoki vojni časnik. Posebno je ovakvim ishodom zabrinut general James N. Mattis, zapovjednik američkih postrojbi na Bliskom istoku i u jugozapadnoj Aziji. Prema njegovim zaključcima, nakon završetka simulacije jednostrani izraelski napad pokrenuo bi rat širokih razmjera u cijeloj regiji.

Tko zna što im je u glavi


– Nakon napada na brodove, SAD bi se osvetio novim napadima na postrojenja za obogaćivanje urana u dubini Irana. Sve bi to unazadilo iranski nuklearni program za tri godine, godinu dana zbog izraelskog napada i dodatne dvije godine zbog američke osvete. Ishod bi bio i puno teži za Iran ako bi Obama odlučio koristiti bombardere dugog dometa i rakete umjesto zrakoplova s nosača i baza stacioniranih u Zaljevu, ali velik bi broj žrtava među našim vojnicima bio neizbježan – kaže taj visoki vojni časnik koji je progovorio uz uvjet da ostane anoniman. Naravno, napominje pri tome, simulacija ne znači nužno da bi se stvari i razvijale u smjeru koji je na vježbi zamišljen.

– Neki naši stručnjaci tvrde da Iran ipak ne bi napao izravno američke postrojbe ako SAD ne bi bio umiješan u prvi udar, već bi Teheran vjerojatno pokrenuo seriju bombaških napada na Zapadu. Ipak, malo tko može reći što je u glavama iranskih vođa – kaže američki časnik.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BA
Bay
07:35 22.03.2012.

\'\'Ipak, malo tko može reći što je u glavama iranskih vođa – kaže američki časnik.\'\' ... Ali se zato jako dobro zna što je u vašim glavama i kakav vam je cilj u konačnici

OB
-obrisani-
09:30 22.03.2012.

Ovo je ludilo.Napasti suverenu zemlju zbog onoga sto bi mogla uraditi u buducnosti,a nikad u svojoj proslosti.I ceo svet to proguta....Posto je Jodski lobi jak i on insistira da se udje u rat,spremili su ovu pricu sa igricama u Pentagonu da ih kulturno odbiju,jer rizik cene nafte koja bi skocila ne bi mogli podneti.....A u medjuvremenu Iran i dalje odbija dolare za naftu i trazi zlato.I nisu bas mutavi ti mulci u Iranu kako ih predstavljaju.....U medjuvremenu imaju dobru musteriju-Kinu.Kupuju koliko ovi hoce prodati....

OB
-obrisani-
21:36 21.03.2012.

Iran ima rakete dugod dometa. Sobzirom da Izrael 80 puta manji ne treba A bomba pa da bude pretvorena u prasinu . Ali A bomba mnogo lakse neprijatelja tera na razmisljanje da ne napada jedne puske se plasi onaj koj nema ali kad obojca imaju puske onda oboje svako sedi na dupe