CLINTON OBJAVILA:

Izraelci i Palestinci nastavljaju pregovore 2. rujna u Washingtonu

Foto: reuters
Hillary Clinton
20.08.2010.
u 21:13
Riječ je o prvim izravnim pregovorima od prosinca 2008. godine. Američka administracija nada se da će dogovor biti postignut u roku od godine dana
Pogledaj originalni članak

Izraelci i Palestinci nastavit će s izravnim pregovorima 2.rujna u Washingtonu - objavila je američka državna tajnica Hillary Clinton.

Izrazila je nadu da će dogovor dviju strana biti postignut u roku od godine dana te da će se pregovori baviti svim ključnim pitanjima, kao što su buduće granice palestinske države, politički status Jeruzalema, siguronosne odredbe za Izrael i pravo na povratak palestinskih izbjeglica.

Američka državna tajnica nije danas spominjala pritisak na izraelsku vladu oko produženja moratorija na izgradnju židovskih naselja.

Kazala je kako predsjednik Barack Obama vjeruje da su sada izraelski premijer Benjamin Netanyahu i predsjednik palestinske samouprave Mahmoud Abbas iskreni u svojoj želji za postizanje mira.

George Mitchell, američki izaslanik za Bliski istok rekao je kako bi Izraelci i Palestinci trebali odrediti način na koji će se pregovori voditi, a Amerika će im, ako se to pokaže potrebnim, u bilo koje vrijeme priskočiti u pomoć.

Kako je planirano, cijeli događaj trebao bi započeti večerom u Bijeloj kući 1. rujna na kojoj će domaćin biti američki predsjednik Obama, a prisustvovat će joj uz Netanyahua i Abbasa i egipatski predsjednik Hosni Mubarak i jordanski kralj Abdullah II. Sljedećeg će dana američka državna tajnica Hillary Clinton službeno otvoriti pregovore u State Departementu. Bit će to prvi pregovori "licem u lice" od prosinca 2008. godine. Mitchell je rekao kako bi se nastavak pregovora trebao odvijati negdje na Bliskom istoku.

Netanyahu je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je dogovoren nastavak direktnih pregovora bez postavljanja ikakvih preduvjeta, na čemu je Izrael i inzistirao.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 118

OB
-obrisani-
23:32 20.08.2010.

šmite pa i rusima ste instalirali vašeg bracu, Putko je samo foliranje

OB
-obrisani-
01:38 21.08.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=lukSkOU_5Mc&feature=related

OB
-obrisani-
23:06 20.08.2010.

lažna tajice ne obamnjuj hehehe