INDICENT

Izrael optužuje zbog "antisemitskih" razglednica

Foto: Mohammed Salem/Reuters
Izrael optužuje zbog "antisemitskih" razglednica
03.03.2010.
u 14:41
Izraelsko veleposlanstvo u Madridu prosvjedovalo zbog desetaka razglednica s porukama koje optužuju Izrael, a koje su poslali učenici u dobi od osam i devet godina.
Pogledaj originalni članak

Primivši desetke razglednica od osnovaca u dobi od osam i devet godina iz Valencije, koji Izrael optužuju za ubijanje djece i rat za novac, izraelsko je veleposlanstvo prosvjedovalo kod španjolskih vlasti tvrdeći da je riječ o antisemitizmu.

Guardian je prenio izjavu glasnogovornika veleposlanstva koji je citirao dijelove razglednica: “Zašto ubijate djecu?”, “Novac nije sve” i “Ako netko treba napustiti zemlju, onda ste to vi jer to nije vaša zemlja”. Veleposlanstvo smatra da je “povezivanje Židova s novcem i ubijanjem djece stari stereotip koji je na djelu bio u ‘nekim mračnim vremenima’”. Voditelj učitelja iz jedne od škola koje pohađaju spomenuti učenici izjavio je da “učenici u školi nisu indoktrinirani” da je riječ o “plodu okruženja kod kuće”, a da “škola potiče na kritičko izražavanje, kao što ih je zamolila da se izraze i o sukobu Izraela i Palestinaca”.

Zanimljivo je kako su izraelski mediji Haaretz i Jerusalem Post izvijestili o incidentu. Navodni citati koje su oni naveli u svojim vijestima bili su puno oštriji od citata iz izjave veleposlanstva te glase: “Židovi ubijaju djecu”, “Bježite tamo gdje će vas prihvatiti” i sl.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

OB
-obrisani-
15:58 03.03.2010.

Zamisli, usudili su se kritizirati nebeski narod. Pa Izrael si \"samo\" osigirava Lebensraum! Novinarcicu, i Palestinci, kao i ostali arapski narodi su Semiti, ako nisi znao. Izrael i njegova kolonija USA vode antisemitske ratove! Isi u skolu, treba ti.

OB
-obrisani-
15:09 03.03.2010.

Trebali bismo i mi izmisliti kakvi zvučni naziv za svakoga tko se usudi reći makar što protiv Hrvatske i okolo dijeliti ko naljepnice za tehnički pregled. Netko kaže nešto što nam se ne sviđa-odmah naljepnicu na čelo! Antisemitizam je vrlo unosna industrija.

Avatar m_m
m_m
15:00 03.03.2010.

Ne započinjajte ništa!