Izrael dopustio prolaz pošiljke cvijeća iz Gaze za Nizozemsku

12.02.2009.
u 11:44
Pogledaj originalni članak

Izrael je u četvrtak iznimno dopustio da palestinska pošiljka od 25.000 cvjetova iz Gaze namijenjena Nizozemskoj prijeđe preko njegova teritorija, objavila je izraelska vojska.

Prvi put unazad godinu dana, kamion s cvijećem uspio je u četvrtak ujutro izaći iz Pojasa Gaze preko cestovnog terminala Kerem Shalom u Izraelu, kazao je Peter Lerner, glasnogovornik Koordinatora izraelskih aktivnosti na palestinskom teritoriju.

- Cvijeće iz te pošiljke trebalo bi se početi prodavati na europskim tržnicama prije Valentinova 14. veljače - kazao je on.

(Hina)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr