Šibensko-kninska županija

Izložba fotografija “Volim svoju županiju” otvorena u Šibeniku

Šibensko-kninska županija
Šibensko-kninska županija
Šibensko-kninska županija
Šibensko-kninska županija
24.05.2019.
u 12:15
Šibensko-kninska županija prvi je ovogodišnji domaćin putujuće izložbe, a postav se može razgledati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića
Pogledaj originalni članak

Isticanjem i uvažavanjem je­ dinstvenosti svakog kutka Lijepe Naše možemo stvoriti neovisne i snažne županije po uzoru na razvijene europske regije, što je zajednička težnja svih hrvatskih županija - istaknuo je na otvore­ nju izložbe fotografija “Volim svoju županiju” predsjednik Hr­vatske zajednice županija i žu­pan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

Izložba najboljih od 3667 pri­javljenih fotografija na ovogodiš­nji natječaj Hrvatske zajednice županija otvorena je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibe­ niku. Stručni žiri kojim je pred­ sjedala naša fotografkinja Mare Milin odabrao je najbolje foto­ grafije iz svake hrvatske županije koje će i ove godine obići mnoge krajeve Lijepe Naše.

Šibensko-kninska županija

- Veseli me što sam dio ovog projekta i što svake godine stiže sve više fotografija. Treću godinu sudjelujem u foto natječaju “Vo­ lim svoju županiju” i drago mi je što sve više autora šalje fotogra­ fije na kojima su ljudi, jer upravo oni čine županije - rekla je Milin.

Nagrade su se, kao i prošle go­dine, mogle osvojiti u dvije kate­gorije: najbolje fotografije prema odabiru stručnog žirija i fotogra­fije koje su imale najviše glasova prikupljenih putem društvenih mreža. Prva tri mjesta, prema odabiru žirija, zauzeli su Božan Štambuk s fotografijom “Noć na Vidovoj gori”, zatim Ivan Kapović s fotografijom “Zjenica močvare” te Matej Snopek s fotografijom “Lege”. Štambuk je dva sata čekao savršen trenutak kako bi nasta­ la fotografija koja na kojoj sunce izlazi kroz oblake, mjesec obasjava maglu koja se spušta niz brdo Velo Koštilo prema Bolu, Zlatnom ratu i Hvaru, a uz mliječnu stazu koja dominira nebom, u desnom kraju fotografije kroz oblake „viri“ Jupi­ ter, što pokazuje koliko je truda po­ trebno uložiti u dobru fotografiju.

Šibensko-kninska županija

Fotografije koje su ove godine prikupile najviše glasova na Face­booku su “Surovi Velebit” Hrvoja Jurkovića i “Zaleđeni poluotok Sveti Petar u Makarskoj”, Matka Begovića.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

Pogledajte na vecernji.hr