IMA MIŠLJENJE I O DEPORTACIJI

Izjave BiH ministra naišle na osudu: U migrantskoj krizi vidi financijsku korist

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Selmo Cikotić, novi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovin
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Selmo Cikotić, novi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovin
22.08.2020.
u 19:51
Po njegovim riječima, Bosna i Hercegovina kontrolira migrantsku krizu iako ima razmjerno veliki broj migranata s obzirom na teritorij, stanovništvo i gospodarstvo.
Pogledaj originalni članak

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić ocijenio je u subotu kako BiH ima financijske koristi od migrantske krize, a ideju o deportaciji migranata nazvao je "zanimljivom i seksi", što je oštro osudilo nekoliko političarki u zemlji.

"Imate reduciran turizam ili neke poslove na jednoj strani, ali imate i povećanu potrošnju mnogih dobara zbog prisutstva migranata koji kupuju i troše“, rekao je državni ministar sigurnosti u intervju za Face televiziju.

Dodao je kako nije jednostavno deportirati migrante odgovarajući na komentare političara iz te zemlje.

"Čuo sam mnoge zanimljive i seksi ideje o tome da migrante treba vratiti u zemlje porijekla. Međutim, kako biste to učinili treba vam puno pretpostavki", izjavio je Cikotić.

Po njegovim riječima, Bosna i Hercegovina kontrolira migrantsku krizu iako ima razmjerno veliki broj migranata s obzirom na teritorij, stanovništvo i gospodarstvo.

Ministrov istup katastrofalnim je ocijenila ministrica turizma i okoliša Federacije BiH Edita Đapo kazavši kako njegova Stranka demokratske akcije (SDA) želi zadržavanje migranata u zemlji.

„Uvaženi ministre, vi možete uživati u 'seksi idejama', ali vas pozivam da u interesu građana BiH i gospodarstvenika koji pokušavaju preživjeti u ovim teškim vremenima zatvorite granice za migrante, a otvorite za turiste i dijasporu“, istaknula je Đapo na svom Facebook profilu.

Zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u parlamentu Federacije BiH Sanela Prašović-Gadžo ocijenila je sramotnim istup ministra sigurnosti BiH navodeći kako su brojne žene seksusalno zlostavljali migranti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DA
dalibla
21:28 22.08.2020.

Ovaj tip je uradio hrvatima Bugojna isto kao Šljivančanin Vukovarcima

BR
Branitelj2020
08:52 23.08.2020.

Hrvatska treba uzdati za ovim tipom crvenu tjeralicu i osuditi ga za ratne zločine na Hrvatima u Bugojnu