Nesreća na moru

Izgorjela i potonula 14-metarska jedrilica, posada spašena

Foto: Tino Jurić / Arhiv VL-a
Izgorjela i potonula 14-metarska jedrilica, posada spašena
26.08.2011.
u 09:57
Nizozemci su jedrilicu iznajmili u marini u Murteru, a požar je buknuo tijekom noći u kormilarnici
Pogledaj originalni članak

Noćas oko jedan sat iza ponoći izbio je požar na jedrilici koja je bila usidrena u Rivanjskom kanalu, nasuprot otočja Tri sestrice, kod Srednje sestrice. Jedrilica je izgorjela i potonula, a posada je spašena i nitko nije ozlijeđen.

- Policijski službenici Postaje pomorske policije Zadar s plovilom Sv. Donat su, po dolasku oko dva sata iza ponoći, na brodici u vlasništvu 64-godišnjaka iz Zadra zatekli su nizozemske državljane u dobi od 47, 39 i 21 godinu. U razgovoru s njima utvrđeno je da su jedrilicu tipa „Bavaria 46“, dužine 14 metara, unajmili u marini u Murteru te da je požar izbio tijekom noći, u kormilarnici. Nakon izbijanja požara četveročlana posada je prešla na čamac za spašavanje te potom na brodicu čiji im je vlasnik pritekao u pomoć. U 05.12 sati jedrilica je potonula - istakli su iz zadarske policije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NO
No1
10:55 26.08.2011.

Koje veze Peveci imaju s izgorjelom jedrilicom? Mozda bi admin trebao provjeriti sustav...

DR
dreamteam
13:33 26.08.2011.

Da ovo nije bila Pevecova jedrilica?.

AL
alexandra85
14:10 26.08.2011.

adio pameti! kakvi peveci hahahah