OPASNO VRIJEME

Izdano crveno upozorenje: Očekuju se olujni udari juga, moguće bujične poplave

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Iako je u Puli i okolici jak vjetar građani su uživali uz more
Foto: Screenshot/DHMZ
Meteoalarm 28.12.2020.
28.12.2020.
u 13:10
Za cijelu obalu izdano je narančasto upozorenje zbog jakog vjetra čiji najjači udari mogu biti i do 165 kilometara na sat, a u regijama Knin, Rijeka i Gospić postoji mogućnost bujičnih poplava zbog obilne kiše.
Pogledaj originalni članak

Zbog vrlo jakog olujnog juga izdan je crveni meteoalarm za područja Kvarner i Kvarnerić te za sjevernu, srednju i južnu  Dalmaciju.

Očekuju se jaki i olujni udari juga s brzinama od 75 do 130 kilometara na sat.

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - stoji u upozorenju.

Za cijelu obalu izdano je narančasto upozorenje zbog jakog vjetra čiji najjači udari mogu biti i do 165 kilometara na sat, a u regijama Knin, Rijeka i Gospić postoji mogućnost bujičnih poplava zbog obilne kiše.

HAK u izvješću od 13 sati javlja kako je zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3). Na mostu Krk zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

U priobalju puše jako jugo, povremeno s olujnim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
14:20 28.12.2020.

Svaki puta kada pocnete naslov clanka sa “upaljen crveni alarm”, dodje mi da se ispovracam od vase gluposti... zar vi mislite da su svi pali s Marsa..? Danasnje zime, bure, juga i snjegovi su cista kamilica prema onome sto svi stariji od 40 pamte iz svoje mladosti/djetinjstva. Prestanite nas drzati za maloumnike i uvjeravati nas da je 30cm snijega u Gorskom kotaru i 140km/h bure u podvelebitskom kanalu ili isto toliko juga na kraju prosinca nesto strasno i neobicno. Nije. Naprotiv, sasvim je normalno i pozeljno da je tako. Ok..? Iduci put kad posegnete za “crvenim alarmom” u naslovu, sjetite se vlastite gluposti.

MO
montello
17:36 28.12.2020.

jako jugo valovi 7 metara zima je počela jako jugo 100 kmh