Mjesni odbori

Izbori u Rijeci: SDP i HDZ izjednačeni

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Izbori u Rijeci: SDP i HDZ izjednačeni
21.10.2014.
u 15:28
Jezičac na vagi bio je mjesni odbor Školjić.
Pogledaj originalni članak

Prema službenim rezultatima izbora za riječke mjesne odbore SDP s ukupno 65 mandata izjednačio se s HDZ-om. Jezičac na vagi bio je mjesni odbor Školjić.

HDZ je ondje dobio 2 vijećnika dok su SDP i savez PGS-RI-AM-HL bili potpuno izjednačeni. Budući se preostala tri mandata nisu mogla ravnopravno podijeliti, izborno povjerenstvo je odlučilo vijeće mjesnog odbora proširiti s pet na šest članova pa su dodatnog vijećnika dobili SDP i Lista za Rijeku. Savez PGS-RI-AM-HL s ukupno 18 vijećnika izjednačen je s blokom HNS-ZS-AR.

U HNS-u ne skrivaju oduševljene izbornim rezultatima. Predsjednik županijskog HNS-a Marko Boras Mandić čestitao je HDZ-u na izbornom rezultatu. Konačno i HDZ u Rijeci ima svoj Sv. Petar u Šumi, kazao je Boras Mandić poručivši kako HNS u Rijeci ima kvalitetnu organizaciju, što su građani prepoznali. Čestitke im je uputila i predsjednica stranke Vesna Pusić koja je danas boravila u Rijeci. - Staro je pravilo, ništa ne uspijeva kao uspjeh i drugo, nema pouzdanije ankete od izbora – kazala je Pusić.

Na pitanje razmišljaju li o postizbornom koaliranju s SDP-om ili HDZ-om Boras Mandić je kazao da će jedino mjerodavan biti program, ukoliko se usuglase oko važnih gradskih tema rado će sudjelovati u radu svakog mjesnog odbora.

>> HDZ-ova koalicija poljuljala SDP-ovu dugogodišnju utvrdu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

TA
tamanitelj
15:32 21.10.2014.

Pišite istinu pogledajte kako piše Novi List ,tko je pobjedio

ZO
zoom
15:52 21.10.2014.

opaaaa, ako HDZ dobiva izbore čak i u "crvenoj" rijeci, onda je jasno da će SDP/HNS na parlamentarnim izborima biti potučeni do nogu!

ZN
Znjovinar
15:57 21.10.2014.

Budući se preostala tri mandata nisu mogla ravnopravno podijeliti, izborno povjerenstvo je odlučilo vijeće mjesnog odbora proširiti s pet na šest članova pa su dodatnog vijećnika dobili SDP i Lista za Rijeku. Svašta. Nevjerojatna krađa na uštrb HDZa