traže svoja prava

Izbjeglice iz Srbije traže da RH preuzme odgovornost za stradanja

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Izbjeglice iz Srbije traže da RH preuzme odgovornost za stradanja
01.04.2011.
u 13:42
Hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu predali su peticiju i otvoreno pismo upućeno predsjedniku Josipoviću i premijerki Kosor kako bi se stvar ubrzala
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Predstavnici stotinu izbjegličkih udruga Srba iz Hrvatske predali su hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu otvorena pisma predsjedniku Ivi Josipoviću i premijerki Jadranki Kosor, javljaju mediji u Srbiji. U pismu zahtijevaju potporu "za pravično rješavanje imovinskih i drugih prava izbjeglica".

- Molimo Josipovića i Kosor da podrže i prijedlog Deklaracije koja je upućena šefovima klubova i Sabora, a kojom se traži poštovanje ljudskih prava izbjeglih i prognanih Srba iz Hrvatske - rekao je nakon predaje peticije predsjednik Koalicije udruženja Miodrag Linta, dodajući kako je bit inicijative izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske "da  Sabor donese deklaraciju kojom bi Hrvatska preuzela odgovornost za stradanje i gubitke koje su imali Srbi u vrijeme ili nakon rata u Hrvatskoj".

Linta je novinarima rekao da su peticiju i pismo predali u pisarnici i nitko ih iz hrvatskog veleposlanstva nije primio na razgovor. Pojasnio je kako bi, na osnovi Deklaracije, trebao biti "ustanovljen i mehanizam o načinu rješavanja imovinskih, stečenih i drugih prava izbjeglih i prognanih skupina" i trebalo bi, drži Linta, formirati radne skupine "koje bi omogućile da svaki pojedinac i obitelj dobiju natrag svoju imovinu ili se dogovori pravična naknada i njen iznos".

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 328

OB
-obrisani-
00:18 02.04.2011.

šta je ste palili hrvatska sela i pjevali četničke pjesme sad bi se vratili u Hrvatsku prošlo 20 godina kao to se zaboravilo mmmmmmmmmmmmmaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrššššššššššššššš

R7
rolf-77-55
02:48 02.04.2011.

A kada cete vi BRADONJE platiti odstetu nama svima koje ste proganjali od vremena Drugog Svijetskog Rata pa nadalje???????? Proganjali ste NAS.I to samo zato sto nismo BRADONJE KAO VI !!!!!!!

OB
-obrisani-
13:58 01.04.2011.

srbi ce se sprdati s nama sve dok je predsjednik yugonostalgicar josipovic