lovrić-merzel

Iz skupog Audija u 'skromnu' Škodu

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
marina lovrić merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
marina lovrić merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
marina lovrić merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
marina lovrić merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
marina lovrić merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
marina lovrić merzel
02.12.2013.
u 13:10
Današnji posjet Kostajnici jedan je od prvih koje je županica obavila u novom službenom automobilu
Pogledaj originalni članak

Nakon nekoliko mjeseci stanke zbog blokade računa danas je proradio Dječji vrtić "Krijesnica" u Hrvatskoj Kostajnici. Dugove prema poreznoj upravi podmirila je Sisačko-moslavačka županija, a 28. studenoga je s Gradom Hrvatska Kostajnica potpisala sporazum o sufinanciranju rada vrtića. Ustanovu su danas posjetili i županica Marina Lovrić Merzel i gradonačelnik Tomislav Paunović.

Plaćen dug

– Platili smo više od 100.000 kuna duga, a za normalno funkcioniranje vrtića potrebno je mjesečno 56.000 kuna; za plaće, doprinose, grijanje i hranu. Novac ćemo direktno uplaćivati na račun ustanove kako se ne bi opet dogodila blokada zbog problema Grada – istaknula je županica. Vrtić trenutačno pohađa 30-ak djece. Od ideje privatizacije Grad je odustao.

– Dogovorili smo da domar iz knjižnice radi pola radnog vremena u vrtiću, a računovodstvo je preuzeo Grad što je ušteda od 100.000 kuna – kazao je gradonačelnik najavljujući racionalizaciju u gradskoj upravi gdje će broj zaposlenih biti manji za tri djelatnika. Ipak, nedostaje novca za neisplaćene plaće odgojiteljicama u vrtiću i to oko 350.000 kuna.

Novi službeni automobil

Današnji posjet Kostajnici jedan je od prvih koje je županica obavila u novom službenom automobilu. Prije nekoliko dana vratila je skupocjeni Audi i on je sada zamijenjen ''skromnijom'' Škodom Octavijom.
 

>>Onolikim kišobranom Merzel je mogla pokriti i svoj Audi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

IS
istri
15:40 02.12.2013.

ako za siromasnu hrvatsku ,ovakova skoda je:skromnost. onda vi ste ,neznam kako vas nazvati , mozda bahati.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:06 02.12.2013.

Država bi trebala odrediti ekonomske kriterije za svaku razinu vlasti o trošenju sredstava iz proračuna. Svakako za razinu općina, grada, županije. Tada bi se ograničila mogućnost kupovanja skupih automobila. Gospođa Lovrić Merzel je mogla u tišini odavno uzeti skromniji automobbil, ali nije imala dovoljno političkog osjeta i dovoljno brzu reakciju na nešto što bode oči. To joj je nanijelo štetu u političkom radu, koje bi trebala biti svjesna. I ne ponoviti je.

Avatar Pero2013
Pero2013
13:31 02.12.2013.

Ova Kostajnica, Sunja, Dubica i ostali mali gradići, mjesta na Banovini liče više na gradiće Moldavije ili Azerberdžana! Tu vladaju lokalni šerifi od 1991 a ništa se nije promjenilo za dobrobit naroda! Jadni ljudi koji tamo moraju živjeti!