Ivan Vilibor Sinčić:

'U DORH-u se nekim vještacima godinama isplaćuju i nekoliko puta veći iznosi od propisanih'

Foto: Branimir Bradarić
'U DORH-u se nekim vještacima godinama isplaćuju i nekoliko puta veći iznosi od propisanih'
12.04.2016.
u 15:39
Sinčić je rekao kako trenutačno o tim indicijama ne može reći više, ali i da će nakon što sakupi dodatne informacije o svemu izvijestiti javnost kao i nadležna tijela
Pogledaj originalni članak

– Prije nekoliko dana došli smo do ozbiljnih indicija da se u središnjici DORH-a, u Gajevoj ulici, nekim vještacima već godinama isplaćuju i nekoliko puta veći iznosi od iznosa koji su zakonski propisani. Tako se radi godinama i ti se iznosi isplaćuju na račune nekih vještaka, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Dodao je i kako trenutačno o tim indicijama ne može reći više, ali i da će nakon što sakupi dodatne informacije o svemu izvijestiti javnost kao i nadležna tijela. Sinčić je u Vukovaru bio kako bi provjerio dokle se stiglo s istragom oko kaznene prijave koju je Živi zid podnio prije oko godinu dana protiv nepoznatih počinitelja iz vukovarske gradske uprave.

– Radi se o zapošljavanju sedam osoba u gradskoj upravi. Živi zid je dva mjeseca prije provedenoga natječaja izašao u javnost s imenima osoba koje će biti zaposlene što se poslije pokazalo točnim. Radnja se poslije ponovila pa smo kaznenu prijavu nadopunili ali, kako nam je rečeno u vukovarskom DORH-u, ona nikada nije stigla. I ovdje se pokazuje kako je sustav koji bi trebao progoniti kriminal za to u velikoj mjeri nije sposoban – rekao je Sinčić.

Pojasnio je kako kaznene prijave nakon što ih građani podnesu stoje u prvome registru, odnosno, nekoj ladici DORH-a gdje mogu vječno stajati. Prema njegovim riječima, tek nakon pritisaka ili nečega sličnoga one se šalju u dalju proceduru. Kaznena prijava Živog zida u Vukovaru je proslijeđena kriminalističkoj policiji na dalju obradu gdje opet, kako kaže Sinčić, mogu biti beskonačno.

– Običan čovjek ovisi o dobroj volji ljudi u DORH-u i cijelome tome sustavu. Hrvatska s takvim pravosudni sustavom ne može naprijed. Moramo mijenjati neučinkovite i korumpirane ljude, ali i niz zakona. Tek tada možemo očekivati promjene, a do tada će DORH i dalje biti samo „Ured za održavanje, očuvanje i zaštitu krupnog i gospodarskog kriminala“ – rekao je Sinčić.

>> Svi koji misle da će se u iduće četiri godine išta promijeniti na bolje, ostat će razočarani

>> Sinčićeva djevojka trudna: 'Ivan je već odabrao ime. Zvat će se Ksaver'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
16:15 12.04.2016.

Sad kad ima barem jedan glas javan u prijenosu sjednice sabora treba istrazivat i prijavljivat sve i svakog u oporbi i na vlasti ko ima imalo putra na glavi pa se se narod konačno osvijesti i shvati da smo jedna od rijetkih zemalja kojom upravlja mafija iz podzemlja. Sanader je sitna riba dokazat će se to uskoro naspram milijardama pronevjerenim. Sve to je moguće pošto su oni koji bi to trebali istražit i sankcionirat također u toj igri i jedni druge pokrivaju. To je razlog zašto takve stvari godinama leže po ladicama a ako neki siromah ne plati 3 rate kredita odmah ga ovrše il deložiraju.

NE
nesanica
16:35 12.04.2016.

sve ih treba šorat

LE
LeonardS
17:10 12.04.2016.

Pravosuđe je rak-rana ovoga društva i bez da se tu prvo reforma ne napravi , druge reforme neće nikada, a što se tiće DORHA,odvjetnika i vještacima oni su davno umreženi ,tu ispašta osiguranja a oni opet deru narod