Koalicija

Ivan Perhoč objavio kandidaturu za međimurskog župana

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Ivan Perhoč objavio kandidaturu za međimurskog župana
17.04.2013.
u 09:06
- Nastavljamo posao koji smo započeli prije četiri godine - rekao je Perhoč na potpisivanju sporazuma u Čakovcu
Pogledaj originalni članak

 

Kao što se i najavljivalo, SDP, HSU i MDS potpisali su u Čakovcu koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore. Kandidat za župana bit će, očekivano, aktualni župan Ivan Perhoč (SDP), a kandidati za njegove zamjenike načelnica Strahoninca Sanja Krištofić (SDP) i načelnik Svete Marije Dean Hunjadi (SDP). U toj su stranci tako ipak uspjeli pomiriti suprostavljene struje, pa je Hunjadi, kojeg je županijski odbor SDP-a predložio za kandidata za župana, nakon čega je stranačka središnjica u Zagrebu raspustila cijeli odbor i imenovala Perhoča povjerenikom, na kraju pristao s Perhočem izaći na izbore, ali kao zamjenik. Perhoč je kazao da su demokratska stranka u kojoj svatko ima pravo na mišljenje, a oko ključnih pitanja su jedinstveni.

Pobijedi li koalicija na izborima, za predsjednika Županijske skupštine postavit će predsjednika MDS-a Željka Pavlica, a potpredsjednik bi trebao biti Valentin Kočila, šef međimurskoh HSU-a.

- Nastavljamo posao koji smo započeli prije četiri godine - rekao je Perhoč na potpisivanju sporazuma u Čakovcu.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.