IDS

Ivan Jakovčić: Ne obećavamo rože i fiori

Foto: Arhivska fotografija
Ivan Jakovčić: Ne obećavamo rože i fiori
25.11.2010.
u 13:08
On je kazao da izbore očekuje krajem 2011. godine kada se očekuju i velike promjene
Pogledaj originalni članak

Hrvatska ulazi u fazu zrele demokracije s dva jaka suprotstavljena bloka: konzervativno-demokršćanskim i liberalno-socijalnim. To je dobro za birače koji će se moći mnogo jasnije opredjeljivati, komentirao je danas u Puli Ivan Jakovčić nedavno rođen Savez za promjene u Kastvu.

On je kazao da izbore očekuju krajem 2011. godine kada se očekuju i velike promjene, a liberalno-socijalni blok radit će na snažnom ekonomskom i gospodarskom rastu te na decentralizaciji zemlje.

- Ne obećavamo rože i fiori preko noći, ali ćemo se boriti za Hrvatsku s onim vrijednostima koje njegujemo mi u Istri - kazao je Jakovčić.

Podržavamo Adris, ali ne i neke licemjerne izjave

Na današnjoj konferenciji za novinare u Puli predsjednik IDS-a uputio je poruku Adrisu koji je opisao kao najvitalniju tvrtku u Istri.
- Podupiremo ambicije razvoja Adris grupe i podupiremo da se što više kapitala uloži u Istru, a županija će i dalje biti promotor njihova poslovanja, od duhanske industrije do turizma - kazao je Jakovčić dodajući da je licemjerno kada drugi čovjek te grupacije (Plinio Cuccurin, op. a.) govori protiv istraživačkog centra za čiji je projekt ovih dana potpisan ugovor sa znanstvenikom Miroslavom Radmanom.

- Licemjerno je da gospodin Cuccurin predlaže da se novac za taj znanstveni projekt namijeni oboljelima od raka. Licemjerno je kada to izjavljuje jedan duhanski magnat - poručio je Jakovčić.

Policija ima dovoljno detalja u slučaju napada na Kosa

Komentirajući još uvijek nerasvijetljen slučaj napada na dogradonačelnika Poreča Eda Kosa, Jakovčić je rekao:

- To je kukavički čin pojedinca, a po onome što ja znam iz razgovora s Kosom, policija bi trebala otkriti počinitelja jer ima dovoljno detalja. Nakon što ni do danas nije razriješen slučaj dizanja Kosova auta u zrak, ovaj bi slučaj policiji trebao biti lakši jer je napad navodno bio diletantski izveden i počinitelju je ostao stari, ruzinavi pištolj. Svima će nam biti sumnjivo ako se taj slučaj ne riješi - odgovorio je.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
02:43 26.11.2010.

Sram vas bilo ,,Sve vas treba u Remetinac Mi ćemo vladati,pa taman da bili svi hrvati protiv nas,jer mi smo najčišći i najispravniji,,moje su rućice čiste ko Isusove,jer ih perem i do 10 puta na dan. Divno je vladati u zemlji Hrvatskoj Vaš : HDZ

SM
smjeskoh
13:55 25.11.2010.

Nema veze što obećaje taj debeljko: ionako nikad ni jedno obećanje ne ispuni.

SA
santos008
13:43 25.11.2010.

IDS,vrti svoje koalicione partnere oko malog prsta ko majmune ,nije to tako strasno ali je strasno sto to ovi drugi ne primjecuju.