Ivan Vrdoljak

Međimurska druga, a Varaždinska četvrta po istraživanju o konkurentnosti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Međimurska druga, a Varaždinska četvrta po istraživanju o konkurentnosti
09.07.2014.
u 11:45
Činimo 4,2 posto hrvatskog izvoza i 1,9 posto uvoza. Najefikasniji smo u izdavanju dozvola, rekord nam je sedam dana. Ne bojimo se donijeti odluke - rekao je Posavec
Pogledaj originalni članak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak uime HNS-a pohvalio se uspjesima dvije županije koje vode HNS-ovci, Međimurskom I Varaždinskom županijom koje su se pozicionirale na četvrtom, odnosno drugom mjestu istraživanja Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

- To dokazuje uspješnost HNS-ove politike jer pod istim uvjetima i istom Vladim rade za investicije i poduzetnike - kazao je Vrdoljak. Varaždinski župan Predrag Stromar istaknuo je da je njegova županija prva u kvaliteti lokalne samouprave i komunikaciji s poduzetnicima. Matija Posavec, međimurski župan, istaknuo je da je njegova županija uvijek u vrhu te da njihovo gospodarstvo posljednjih 6 do7 godina bilježi pozitivne trendove, rast prihoda i izvoza, a osobito od ulaska U EU.

- Činimo 4,2 posto hrvatskog izvoza i 1,9 posto uvoza. Najefikasniji smo u izdavanju dozvola, rekord nam je sedam dana. Ne bojimo se donijeti odluke - rekao je Posavec. Napomenuo je da je u njegovoj županiji prosječna plaća 22 posto niža od prosječne hrvatske plaće, a 40 posto niža od prosječne plaće u Zagrebu. Stromar je pojasnio da im prosjek plaća srozava bodove na ljestvici konkurentnosti, ali i da imaju problem s obrazovanosti radne snage.

>> Zagreb najkonkurentniji, Slavonija na dnu ljestvice

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar dkunovac
dkunovac
11:42 09.07.2014.

Hvalite me usta moja ili ću vas razvaliti. Još malo i za njih se neće više uopće ćuti.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:44 09.07.2014.

Neka se još malo vesele nad propašću hrvatskog gospodarstva... svatko pošten u ovoj vladi odavno bi dao ostavku i ne bi htio imati posla u ovoj raboti uništavanja Hrvatske.

RJ
ribolovac Jura
11:47 09.07.2014.

Mi se nalazimo na zemlji. Kažu da života na Marsu nema. Ima , očigledno da zemljani još to nisu shvatili. Sram vas bilo. Da vam nisu podijeljene fotelje, ne biste imali ni KLUB. Sram vas bilo. Ali pare su pare. Dokle dostojanstvo marsijanaca može nisko pasti. HM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!