uz barjak rh i eu

Zastava ispred Ministarstva branitelja je zastava – Hercegbosanske županije

Foto: Twitter
Zastava ispred Ministarstva branitelja je zastava – Hercegbosanske županije
25.04.2016.
u 21:00
Vlada: MUP je ustvrdio da se u pogledu njezina isticanja ne bi mogle primijeniti odredbe Zakona o grbu, zastavi i himni RH
Pogledaj originalni članak

Premda na platou ispred Ministarstva branitelja već dulje vrijeme nema nikakvih aktivnosti, osim šačice najupornijih prosvjednika, nazočnost šatora još uvijek izaziva pozornost javnosti.

Na jednom od tri jarbola u neposrednoj blizini šatora slučajni prolaznik Ivan Kišić uočio je, pokraj hrvatske zastave i zastave Europske unije, i treću zastavu njemu nepoznata podrijetla pa se o svemu oglasio na Twitteru.

Potom je na službeni profil Vlade odaslao sljedeći upit: “Ove dvije desne zastave prepoznajem, no koja je ovo lijevo izložena ispred Ministarstva branitelja”.

Premda je riječ o zastavi Hercegbosanske županije, najveće od ukupno deset županija u Federaciji BiH, iz Vlade su mu odgovorili kako je riječ “o zastavi tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne” te za sve dodatne informacije uputili tviteraša u Ministarstvo branitelja.

"Sukladno novinarskim upitima i napisima obavještavamo vas da je zastava tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne, koja je izložena ispred zgrade Ministarstva branitelja na Trgu Nevenke Topalušić 1, u nadležnosti prosvjednika hrvatskih branitelja, te je ista postavljena od prvog dana prosvjeda", navodi se u priopćenju Ministarstva branitelja upućenom medijima.

>> Hrvati iz BiH uspostavili dvije republike; Herceg Bosnu i BiH

>> Dvojica pripadnika HVO optuženi za ratne zločine nad Bošnjacima u Stocu

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 246

GR
gregory
15:14 25.04.2016.

Dokle više, pa ovo je nevjerojatno postalo, koliko samo snage imate, vi nepismena jugokomunistička omladino? Ovo je zastava Hercegbosanske Županije, legitimne, legalne i postojeće Županije u Federaciji BIH, koja je nastala po uzoru na nekadašnju zastavu HB, zastavu Hrvatskog naroda u BIH....ovaj jadnik koji će pisati pismo Europskoj komisiji a osnove hrvatske povijesti ne zna...jadno.

Avatar Feniks
Feniks
15:29 25.04.2016.

Županija u federaciji ima istu zastavu!

Avatar lazarus
lazarus
15:29 25.04.2016.

Ovo je zastava hrvatskog naroda u BiH, i nije tzv Herceg Bosna pošto i sad imam (istekla) vozačku izdatu od "FBiH HR HB"