SLOVENSKA 9

Novi detalji o klubu D. Kovačevića: 'Tamo se pijančevalo, dolazile su zgodne cure i nabildani tipovi'

Foto: Igor Kralj, Jurica Galoić/PIXSELL
Dragan Kovačević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa
Foto: PIXSELL
Slovenska 9 u kojoj se nalazi 'klub' Dragana Kovačevića
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Dragan Kovačević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF-a
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Stan Dragana Kovačevića
Foto: DUŠAN MIRKOVIĆ/PIXSELL/REUTERS
Dragan Kovačević u obiteljskom dvorištu u Brodskom Drenovcu 2014. s tamburašem Stankom Šarićem (lijevo) i dožupanom slavonsko-požeškim Vedranom Neferovićem (desno)
26.09.2020.
u 18:42
Na prozoru nekadašnjeg podruma, s dvorišne strane, gusta je mrežica, ali se unutra vide stolovi, stolice i gajbe. Ispred podrumskog ulaza je crveni otirač, a ulaz s ulice su staklena vrata s velikom drvenom kvakom.
Pogledaj originalni članak

Slovenska 9 trenutno je jedna od najpopularnijih ulica u Zagrebu zbog famoznog 'kluba' bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića. 

- Vraćao sam se sa svirke i njih trojica u odijelima stajali su tamo pred klubom. Vrata su bila otvorena. Kad su me vidjeli da prolazim, jedan je viknuo: ‘Ej, sused, ajde dođi, bumo si gemišt popili!’, rekao je stanar Slovenske 9 za 24sata.

- I niš’, ja sam ušao, bila su ta tri tipa koja nisam prepoznao i konobar. Popio sam gemišt s njima. Oni su bili baš jako pijani. Pojeo sam malo pršuta i otišao doma. Ja sam bio samo gore di su taj mali šank, stol i stolice, ali tamo je i podrumski prostor do kojeg vode stepenice - rekao je i dodao:

- Jedne večeri vrata su isto bila otvorena pa sam tamo vidio 5-6 djevojaka u ranim 20-ima. Bile su jako zgodne i sređene. Izgledale su mi kao da ‘rade’, ako znate na što mislim...

Rekao je i kako živi tu već tri godine i nikad nije vidio nekoga od ‘velikih’ faca, ali da je bilo hrpa situacija u kojima je ispred zgrade bilo pet, šest blindiranih auta.

Dodao je i da su posvuda oko zgrade i u zgradi bili veliki, mišićavi likovi koji su izgledali kao zaštitari ili tajna služba i da je sve bilo jako tajanstveno. 

- Obično bi sutradan susjedi među sobom pričali koga su vidjeli s prozora da ulazi u zgradu. Taj prostor je dobro blindiran pa se ne čuje buka iznutra kad zatvore vrata. Dolazili su i tijekom karantene, ne svaki dan, ali smo ih čuli u ulazu.

Portal 24sata je zavirio u Slovensku 9. Naime, tri su ulaza u famozni klub Dragana Kovačevića - s ulice, sa stubišta i iz podruma. Iznad bijelih vrata na stubištu je prozorčić zaštićen rešetkama. Klub je nekad bio stan s odvojenim podrumom, no kako  kažu susjedi, on je spojio ta dva prostora stepenicama i pretvorio podrum u intimniji dio kluba.

Na prozoru nekadašnjeg podruma, s dvorišne strane, gusta je mrežica, ali se unutra vide stolovi, stolice i gajbe. Ispred podrumskog ulaza je crveni otirač, a ulaz s ulice su staklena vrata s velikom drvenom kvakom.

Foto: Čitateljica
Grafit ispred Kovačevićevog 'kluba'
Foto: Čitateljica
Grafit ispred Kovačevićevog 'kluba'
Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL
Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL
Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

- Mi smo mislili da se tu igraju karte. Znate, vidjela sam puno ljudi koje viđam na televiziji po ‘Dnevnicima’ - rekla je jedna starija susjeda.

Naime, to nije jedini lokal Dragana Kovačevića. S partnerom Nevenom Pericom ima u zakupu i tri državna lokala u središtu Zagreba, što nisu znali ni neki koji ga dobro poznaju. Tvrtka Rebeca je 2017. godine dobila tri mala lokala u Miškecovu prolazu, a dosad je otvorila tek jedan. Inače je tipski uvjet da se prostor mora privesti svrsi u godinu dana, ali iako to nije učinjeno, očito nije raskinut ugovor s njima.

Kad se tvrtka Rebeca javila na natječaj, Kovačević nije bio suvlasnik, nego je njegova tvrtka Eko-glob postala suvlasnik tek krajem 2019. godine. Kad su se javili na natječaj i ponudili najbolju cijenu, jedini vlasnik je bio Renato Perica. Na natječaju je bilo više tvrtki i izabrana je Rebeca, koja je ponudila najbolju cijenu.

Ministarstvo imovine je u to doba vodio Goran Marić, a Kovačević je u Janafu zaposlio i njegovu snahu. I sin Gorana Marića je susjed Kovačeviću u Veslačkoj, gdje je stan koji je preko svoje tvrtke Finkor Kovačević kupio od Alfa stana. Suvlasnik Alfa stana je njegov prijatelj Dean Šparavec, ispred čije vile je Kovačević parkirao automobil s milijun eura.

VIDEO: Glavni osumnjičeni u aferi Janaf sebi je preko veze osigurao mjesto u Aleji zaslužnih građana!

 

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 80

AC
Acanuk
19:29 26.09.2020.

Kovačević nije u HDZ-u? Član je "napredne lijeve stranke? Čudno. Već godinama nam pričaju o lopovskom HDZ-u i "poštenim naprednim ljevičarima" Zar je moguće da nas cijelo vrijeme lažu?

Avatar KALIMERO
KALIMERO
20:44 26.09.2020.

Sad je jasna sva ta Milanovićeva nervoza, likovi iz kluba su mislili da su nedodirljivi i padom Kovačevića su uznemireni. Ma vidi samo ekipe: Milanović, Kotromanović, Mesić, Cvitan, vojni vrh, ministri itd. Plenković sve ministre koji su bili u klubu treba šutirati, jedini koji je čist u cijeloj ovoj priči je Plenković. Cijeli DORH, uskok i vojni vrh skup s Milanovićem i Mesićem su muljatori, taj klub je očito ta duboka država o kojoj svi govore. Plenković mora svu tu bandu iz kluba raskrinkati. U tom klubu su se očito dogovarali muljatorski poslovi i selektivna uhićenja, medijska difamacija i politička suđenja.

UU
uhljeb u holdingu
20:57 26.09.2020.

Jeste vidjeli šta je konobar sa partijskom iskaznicom, ujedno i zet nekadašnjeg ministra sposoban, šta bi tek postigao da je bio bravar. Meni je jedan bravar bio supervizor a trgovkinja viši prodjani predstavnik.