senzacija u Italiji

Ispod nekoliko slojeva boje otkrili mural Leonarda da Vincija!

Foto: Screenshot Youtube
Ispod nekoliko slojeva boje otkrili mural Leonarda da Vincija!
25.10.2013.
u 08:54
Mural prikazuje drveće, a nalazi se u tzv. sobi drveća u koju su se primali veleposlanici. Zanimljivo je da su neki njegovi dijelovi bili prekriveni s čak 17 slojeva boje!
Pogledaj originalni članak

Talijani i te kako imaju razloga za slavlje jer su restauratori zaposleni na radovima u dvorcu Sforzesco u Milanu ispod nekoliko slojeva boje na jednom od zidova pronašli mural renesansnog genija Leonarda da Vincija!

Mural prikazuje drveće, a nalazi se u tzv. sobi drveća u koju su se primali veleposlanici, javlja Daily Mail.  Zanimljivo je da su neki njegovi dijelovi bili prekriveni s čak 17 slojeva boje!

Pretpostavlja se da ga je slavni umjetnik naslikao dok je u kasnom 15. stoljeću radio za milanskog vojvodu Ludovica il Moroa, piše La Gazetta del Mezzogiorno, a Times ističe kako tek treba otkriti je li ga umjetnik sam dovršio. Naime, tih su godina Francuzi osvojili Milano te zauzeli dvorac Sforzesco te ga koristili kao vojarnu.

>>Tajne Da Vincija: Bio je opsjednut ratovanjem i pisao zdesna nalijevo

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.