Reagiranje DORH-a:

Ispitivanju A. Vasiljevića u Beogradu nazočio osječki tužitelj

Foto: Arhiva VL
Ispitivanju A. Vasiljevića u Beogradu nazočio osječki tužitelj
10.03.2011.
u 19:00
DORH naglašava i da ispitivanja nisu provedena na temelju sporazuma dvaju tužiteljstava.
Pogledaj originalni članak

Državno odvjetništvo RH tražilo je ispravak informacija u danas objavljenom komentaru "Bajić ispituje u Srbiji!?". Slučaj Purda nije riješila politika, "već odluka Tužiteljstva za ratne zločine Republike Srbije, a prethodno je svoju odluku donijelo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku".

Zatim, Petra Janjića Tromblona nije ispitivao "srbijanski tužitelj na našem teritoriju", već "samo i jedino istražni sudac u Županijskom sudu u Vukovaru uz nazočnost istražnog suca Višeg suda u Beogradu i tužitelja Tužiteljstva za ratne zločine Republike Srbije". I u povodu citata: "Neka Mladen Bajić sada recipročno zatraži od Srbije da na njihovu teritoriju sasluša Vasiljevića pa da vidimo hoće li oni to dopustiti", DORH ima ispravak:

"Naime, Aleksandra Vasiljevića ispitao je 13. travnja 2010. istražni sudac Višeg suda u Beogradu i tom je ispitivanju nazočio zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku". DORH naglašava i da ispitivanja nisu provedena na temelju sporazuma dvaju tužiteljstava, već Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima i Ugovora između Savezne Republike Jugoslavije i Republike Hrvatske.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

KA
kajinx
19:38 10.03.2011.

Zar je Vasiljević počinio zločine u Srbiji?

VE
velikazmija
19:49 10.03.2011.

a di su bili logori nego u srbiji

B6
Booyaka 619
10:46 11.03.2011.

Došao Vrag po svog šegrta....