Terorizam

Islamska država izdala fetvu: Ubijte muftiju Zukorlića!

Foto: Screenshot
muftija Zukorlić
Foto: Reuters/PIXSELL
Friends and relatives of Habibullah Sefer, who was killed in Tuesday's attack at Istanbul airport, carry his flag-draped coffin during his funeral ceremony in Istanbul, Turkey, June 30, 2016. REUTERS/Osman Orsal
Foto: Reuters/PIXSELL
A still image from CCTV camera shows the three men believed to be the attackers walking inside the terminal building at Istanbul airport, Turkey June 28, 2016. Footage taken June 28, 2016. Haberturk Newspaper/Handout via REUTERS TV ATTENTION EDITORS -
01.07.2016.
u 22:02
Opaki jednoruki Čečen Ahmed Čatajev, austrijski azilant, organizator je pokolja u istanbulskoj zračnoj luci Atatürk
Pogledaj originalni članak

Svakodnevno izlaze nove pojedinosti vezane uz krvavi teroristički napad na zračnu luku Atatürk u Istanbulu. Naime, kako austrijski mediji pišu, pozivajući se na austrijsku obavještajnu službu, taj je teroristički napad organizirao Čečen Ahmed Čatajev koji je 2003. godine došao u Austriju gdje je dobio azil, nakon čega je 2012. otišao na ratište u Siriju.

Politički azil u Beču

Te informacije potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Austrije Karl-Heinz Grundbock. Čatajev, inače otac četvero djece, poznat je austrijskoj policiji koja ga u svojoj bazi podataka vodi kao “stranog ratnika”, odnosno osobu koja se priključila oružanoj borbi islamskih ekstremista u Siriji.

Zna se da je više od polovine “stranih boraca” koji su u Siriju otišli iz Austrije porijeklom iz Čečenije. Zadnji je put registriran na graničnom prijelazu između Turske i Sirije. Postavlja se pitanje kako je uopće mogao neometano ući u Tursku i, što je najvažnije, otići u Siriju s obzirom na to da je na listi opasnih terorista. Njegovo ime nalazi se među osumnjičenima za organiziranje krvavog napada u Ankari u listopadu prošle godine.

Čatajev se potkraj 90-ih borio na strani čečenskih pobunjenika, a 2000. je ranjen i dospio u ruke ruskih snaga. Međutim, uspio je pobjeći u Austriju gdje je dobio politički azil. Zovu ga “opakim jednorukim Čečenom”, s obzirom na to da je u ratu s ruskim snagama izgubio ruku.

Turska oporba optužuje vlast za propust i neodgovornost tvrdeći da je taj napad mogao biti spriječen. Naime, prema turskoj obavještajnoj službi, vođa Čatajevljeve grupe, jedan od samoubojica, Čečen Osman Vadinov, za kojim je bila u Turskoj raspisana tjeralica, iz sirijskoga grada Rake došao je s dvojicom bombaša samoubojica u Tursku gdje su boravili 32 dana neometano se pripremajući za taj krvavi napad.

Prijetnja na bosanskom

U međuvremenu, Islamska država na svom je medijskom servisu “Furat Media” objavila snimku na bosanskom jeziku u kojoj poziva svoje pristaše u zemljama nastalim raspadom SFRJ na fetvu, tj. da ubiju muftiju Muamera Zukorlića, dr. Safeta Kuduzovića, hafiza Dževada Gološa, magistra Elvedina Pezića i druge islamske misionare jer su, kako tvrde, potpuno u službi neprijatelja islama i muslimana, što je jasan znak da bi ISIL mogao svoje terorističko djelovanje proširiti i na zemlje nastale raspadom Jugoslavije. 

>>Trojac iz pakla – Čečen, Kirgiz i Uzbek

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 60

Avatar Dork
Dork
22:16 01.07.2016.

Čatajev je na listi opasnih terorista, ali nema veze, EU/Austrija mu svejedno pružaju utočište. Zbogom mozgu, zbogom pameti. EU? Fuj!

MX
Mister X
22:15 01.07.2016.

a 2000. je ranjen i dospio u ruke ruskih snaga. Međutim, uspio je pobjeći u Austriju gdje je odmah bez problema dobio politički azil. Zovu ga “opakim jednorukim Čečenom”, s obzirom na to da je u ratu s ruskim snagama izgubio ruku. Ali znamo da se je taj junak naubijao rusa podosta pa zato demokratska nagrada takvim borcima ... Da se razumijemo o čemu je riječ !!!!

HP
highlander.perla
22:09 01.07.2016.

Mislite napravili fetvu...kaj se mene tice to nikad nebu bio neki dobar snack...