Pošteni građanin

Išao platiti račune pa se kući vratio s više novca nego je ponio

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Išao platiti račune pa se kući vratio s više novca nego je ponio
05.04.2013.
u 11:36
Kada sam došao kući, sređivao sam račune i usput prebrojio koliko mi je novca ostalo. Uspoređujući plaćene račune s ostatkom novca, utvrdio sam da je višak tisuću kuna.
Pogledaj originalni članak

I u Slavoniji ima još poštenih ljudi, a to potvrđuje jedan mještanin Rokovaca kod Vinkovaca koji iz skromnosti nije želio da mu objavimo ime. On je, kada se vratio kući iz Vinkovaca, u kojima je plaćao račune na više mjesta, utvrdio da ima višak od tisuću kuna pa je počeo potragu kome je to nehotice ostao dužan tisuću kuna.

– Na više mjesta u gradu plaćao sam razne račune nakon što sam podigao gotovinu na bankomatu, pa i u dvije banke. Kada sam došao kući, sređivao sam račune i usput prebrojio koliko mi je novca ostalo. Uspoređujući plaćene račune s ostatkom novca, utvrdio sam imam višak od tisuću kuna. Odmah mi je palo na pamet da bi službenica koja je učinila propust mogla zbog toga i nastradati jer znamo kakva su vremena i kakvi su pohlepni gazde.

– Nazvao sam banke u kojima sam bio i zamolio da provjere imaju li manjak od tisuću kuna, na što mi je službenica jedne banke odgovorila potvrdno iako nisam rekao o kojem se iznosu radi. Nadoknadio sam nehotice izazvani manjak banci i razmišljao kako se to moglo dogoditi. Zaključio sam da je službenica, vjerojatno, slušala mene dok sam brojio novčanice od po 200 kuna i nije ponovno prebrojavala, a i ja sam se valjda zbunio pa je došlo do pogreške – kaže naš sugovornik iz Rokovaca dodajući da bi netko mogao zbog ovakvog propusta dobiti i otkaz pa ne želi da spominjemo o kojoj je banci riječ.

Vinkovački kraj je, čini se, poznat po poštenju o čemu svjedoči nedavni primjer kada je djevojka iz Vinkovaca ustupila svoje radno mjesto prijateljici koja je trebala dobiti otkaz ili onaj od prije nekoliko godina kada je domar u vinkovačkom šahovskom klubu na ulici pronašao omotnicu s većom svotom novca i potrudio se pronaći vlasnika.

>> Vlast u Vinkovcima zakinula umirovljenike za 287 tisuća kuna?

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.