Iran

Iran osudio 86 prosvjednika na zatvorske kazne

Foto: Reuters
Iran osudio 86 prosvjednika na zatvorske kazne
17.03.2010.
u 17:14
Sud ih je proglasio krivima za djela protiv Islamske Republike, za nelegalno okupljanje i zavjeru protiv nacionalne sigurnosti.
Pogledaj originalni članak

Na zatvorske kazne osuđeno je 86 prosvjednika u Iranu koji su uhićeni u vrijeme protuvladinih prosvjeda u drugoj polovici prošle godine. Sud ih je proglasio krivima za djela protiv Islamske Republike, za nelegalno okupljanje, zavjere protiv nacionalne sigurnosti, propagande protiv Islamske Republike, članstvo u nelegalnim antirevolucionarnim grupama i remećenja javnog reda i mira. Sud nije specificirao trajanje zatvorskih kazni na koje su prosvjednici osuđeni.

Oporbene internetske stranice izvještavaju da je od ljeta, odnosno nakon predsjedničkih izbora na kojima je ponovno pobijedio Mahmud Ahmadinedžad, uhićeno više od 4000 prosvjednika i pripadnika oporbenih grupacija.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

OB
-obrisani-
19:20 17.03.2010.

Crovata Ima li uopce razlike izmedju njegovih napisa i tvojih? Nema. Razlicite su vam jedino pozicije. Uzgred, Nikator nikada nece biti uhapsen. Uhicen mozda, ali uhapsen nikada. Ovo sam napisao u dobroj namjeri.

OB
-obrisani-
20:22 17.03.2010.

A u medjuvremenu, red za vješanje.

OB
-obrisani-
18:57 17.03.2010.

A kada ce demokratska Hrvatska uhapsiti nikatora aka kirila aka mario koji je prvo bio sovinista a sada se unapredio u fasistu?!