Vojni dužnosnik:

Iran ima "tajno oružje" kojim može potapati američke brodove

Foto: Reuters
Iranska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
Iran
Foto: Reuters/PIXSELL
Iran
25.05.2019.
u 16:17
Sjedinjene Države u petak su najavile slanje 1500 vojnika na Bliski istok, opisavši taj potez kao napore ojačavanja obrambenih mogućnosti protiv Irana uslijed optužbi da iza napada na saudijske tankere ovog mjeseca stoji iranska Revolucionarna garda
Pogledaj originalni članak

Iran može potopiti američke vojne brodove poslane u Perzijski zaljev projektilima i "tajnim oružjem", poručio je to viši iranski vojni dužnosnik za polu-službenu agenciju Mizan u subotu.

Sjedinjene Države u petak su najavile slanje 1500 vojnika na Bliski istok, opisavši taj potez kao napore ojačavanja obrambenih mogućnosti protiv Irana uslijed optužbi da iza napada na saudijske tankere ovog mjeseca stoji iranska Revolucionarna garda.

"Amerika ... šalje dva vojna broda u regiju. Ako počine i najmanju glupost, poslat ćemo te brodove na dno mora zajedno s posadama i zrakoplovima upotrebom dva projektila ili dva tajna oružja", rekao je za Mizan savjetnik za iransko vojno zapovjedništvo, general Morteza Qorbani.

Američko pojačavanje vojne prisutnosti najnoviji su potez Trumpove administracije koja u Iranu vidi moguću prijetnju, a odluku je pratilo raspoređivanje nosača zrakoplova, bombardera, i Patriot raketnih sustava na Bliski istok.

Zapadnjački stručnjaci kažu kako Iran često pretjeruje o svojim vojnim sposobnostima, iako postoji zabrinutost oko tamošnjeg programa za razvoj dalekometnih balističkih projektila.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

Avatar navijač
navijač
20:02 25.05.2019.

Svi su imali neko tajno oružje sve dok stvarno nije počelo , a onda "kud koji mili moji."

RM
ruzica_mario
16:47 25.05.2019.

isto kao sto su imali saddam i gadafi

Avatar TheJack
TheJack
20:57 25.05.2019.

Vidjecemo hoce li biti razdraganosti kada krene novacenje za Iran!? 1500 vojnika je nista, u srazmjeri koliko treba, a popunu sigurno nece ciniti nijemci, ili pak svedjani. Osim Hezbolaham koji je vojna organizacija, gotovo da i nema neke zvucnije sijtske teroristicke skupine, a van je pameti trcati izliku da Iran podupire sunitske grupe koje svugdje prave sranja, a pitanje je kada ce i na Balkanu zapoceti.