Edukativni karakter

Inovativan i kreativan robotić Elibot oduševio male i velike Krašoljupce

Foto: PR FOTO
Elibot
Foto: PR FOTO
Elibot
Foto: PR FOTO
Elibot
Foto: PR FOTO
Elibot
Foto: PR FOTO
Elibot
Foto: PR FOTO
Elibot
Foto: PR FOTO
Elibot
Foto: PR FOTO
Elibot
Foto: PR FOTO
Elibot
03.10.2016.
u 13:25
Pogledaj originalni članak

Kraš i agencija Drap predstavili su novi projekt, robotića Elibota, koji je već na samoj premijeri osvojio srca mališana i njihovih roditelja.

Inovativnost i kreativnost Kraša u razvoju novih sadržaja prepoznata je kroz niz uspješnih online kampanja. No, od svih čuda, tehnologija je ovoga puta bila u službi onog najvećeg: iskrenog dječjeg čuđenja i osmijeha kad bi konjić ili srna pojeli travu koju su im oni dodali." – izjavila je Marijana Knežević Tudić, brand manager Životinjskog carstva, te dodala kako su i u Krašu i u Drapu pristupili razvoju robotića Elibota s posebnim entuzijazmom. Stoga ih je jako razveselilo što su mališani odmah prihvatili Elibota poput prijatelja, uz kojeg će moći istraživati tehnologiju budućnosti i istovremeno učiti o vrijednostima koje nikad ne blijede, o empatiji, očuvanju okoliša i brizi o životinjama.

Osim pomicanja granica inovativnosti i kreativnosti u marketinškim vodama, projekti poput Elibota imaju i edukativni karakter. Cilj im je pokazati put jednoj novoj osvještenijoj generaciji koja prirodu neće uzimati zdravo za gotovo, a u inovacijama, tehnologiji i prilagodbi novim vremenima znat će tražiti i onu toplu ljudsku stranu, kao što je i Elibot u svom robotskom tijelu pronašao toplo srce. Mališani su na preKRAŠnom danu mogli s robotićem upravljali pomoću Leap motion senzora koji je pokrete njihove ruke pretvarao u pokrete ruke robotića udaljenog desecima kilometara u Ekoparku u Bratini.

Upotreba novih tehnologija kao što su napredni senzori pokreta, robotika i live streaming omogućili su nam da približimo Ekopark u Bratini i pružimo mališanima osjećaj zadovoljstva koje pruža briga o životinjama i okolišu na velikoj udaljenosti.” – izjavio je Davor Runje, vlasnik Drapa.

Djeca su spremno priskočila u pomoć Elibotu koji se našao pred pravim izazovom, pa su zajedno iz Kraša njegovom malom metalnom surlom hranili srne i konje. Elibot je tako pomagao životinjama da napune trbuščiće, ali i mališanima da na trenutak izbrišu granice virtualnog i stvarnog svijeta i iz prve ruke dožive tehnologiju koja će zasigurno biti dio njihove ne tako daleke budućnosti. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr