Šokirao svijet

Indijski ministar zdravstva: Homoseksualnost je bolest

Foto: Reuters
Indijski ministar zdravstva: Homoseksualnost je bolest
05.07.2011.
u 21:12
Ta je bolest nažalost došla u našu zemlju. Potpuno je neprirodno i ne bi se trebalo događati da muškarac ima spolni odnos s drugim muškarcem, ali ipak se događa, izjavio je ministar Azad.
Pogledaj originalni članak

Indijski ministar zdravstva nazvao je homoseksualnost "neprirodnom bolešću" uvezenom sa Zapada, izazivajući zgražanje aktivista koji tvrde da njegovi komentari unazađuju kampanju indijske vlade na promicanju prava homoseksualaca i borbe protiv HIV-a.

Komentari ministra zdravstva Ghulama Nabija Azada na konferenciji posvećenoj HIV-u i AIDS-u u indijskoj prijestolnici održavaju često mišljenje u konzervativnoj južnoazijskoj zemlji da je homoseksualnost uvezena sa Zapada.

– Ta je bolest nažalost došla u našu zemlju. Potpuno je neprirodno i ne bi se trebalo događati da muškarac ima spolni odnos s drugim muškarcem, ali ipak se događa – izjavio je Azad.

Indijski premijer Manmohan Singh, čelnica Kongresne stranke Sonia Gandhi i brojni ministri u vladi također su nazočili konferenciji. Nije bilo nikakva komentara iz ministarstva zdravstva, a ured premijera odbio je komentirati Azadovu izjavu.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 209

OB
-obrisani-
22:18 05.07.2011.

05.07.2011. u 22:17h hrvatin je napisao/la: -------------------------- Što je noramlno? Pišeš o tome pa bi trebao znati što pišeš?

SI
sinaj
22:24 05.07.2011.

flok je napisao/la: _______________________ Ne radi se tu o priklanjanju jednoj ili drugoj strani već o činjenicama koje nam dolaze iz svih civilizacija koje su ikad postojale

OB
-obrisani-
23:34 05.07.2011.

ovo postaje sve jadnije.