Mladi Siščani pokrenuli portal

IndigoFace u samo nekoliko sati imao 1600 posjeta

Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
Nenad, Matea i Antonija pomažu u pripremi modela Monike
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Tema drugog editoriala je cabaret
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Nenad sudjeluje i kao model
21.11.2013.
u 10:31
Ovo radimo isključivo iz strasti prema umjetnosti, jer konačno želimo napraviti nešto drugačije u ovom gradu, kažu Antonija, Nenad i Matea
Pogledaj originalni članak

Iako su tek srednjoškolci, troje 18-godišnjaka iz Siska, Antonija Senjak, Matea Marenković i Nenad Mulalić, pokrenuli su zanimljivi portal IndigoFace, koji je u svega nekoliko sati od lansiranja zabilježio 1600 posjeta.

Sami sve naučili

Antonija je dugo razmišljala kako da iskoristi svoju strast prema šminkanju i frizurama. Kako je hrvatski internet prostor već preplavljen blogovima slične tematike, odlučila je napraviti pravi portal, a u tome su joj pomogli prijatelji. Cilj im je pokazati koliko vole umjetnost, fotografiju i modu kroz modne editoriale koristeći mlade sisačke modele. Antonija je zadužena za styling, Nenad Mulalić za video snimke i izgled portala, a Matea Marenković za fotografije. Svoje vještine svi su sami izbrusili. Nenad tako voli raditi na računalu, pa je proučio izradu web stranica. Kako je član jedne zagrebačke casting agencije, sudjelovao je na profesionalnim snimanjima i to znanje prekopirao u radu za IndigoFace. Matea Marenković fotografijom se bavi nekoliko godina, a lani je pohađala tečaj digitalne fotografije u Klubu mladih SKWHAT. Iako naglašavaju ljubav prema svojim hobijima, mladi Siščani ističu kako se ipak radi samo o tome - hobiju.

Tjedne objave

– Svi imamo 18 godina i amateri smo u ovome što radimo. Imamo običan fotoaparat i bauštelski reflektor, ali radimo najbolje što možemo sa onime što imamo. Nemamo financijsku pomoć, ovo radimo isključivo iz strasti prema umjetnosti, jer napokon želimo napraviti nešto drugačije u ovome gradu - kazali su Nenad, Antonija i Matea. Prvi editorial, koji je u nekoliko sati imao 1600 pregleda, posvećen je ikonama Marylin Monroe i Audrey Hepburn, pod nazivom “Beauty time machine”, a drugi cabaretu i vremenu prohibicije s početka 20. stoljeća “The forbidden fruit tastes the sweetest”. Glavni model na snimanju bila je Monika Cindrić, koja se uživila u ulogu Lize Minelli.– Elegancija cabareta mi se baš sviđa, to je moj stil, a Antonija je jako kreativna. Što god napravi, znam da će mi se svidjeti - kazala je Monika.Treći editorial, zasada prvi s muškim modelima, nosi naslov “Raised by the street, standing on the top of the world”, a novi objavljuju već idući tjedan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.