Incident u Gunji: Vijećnica evakuirana zbog dojave o bombi

23.12.2008.
u 16:14
Pogledaj originalni članak

Anonimna dojava o bombi postavljenoj u sjedištu općinskih službi prekinula je u ponedjeljak navečer sjednicu Općinskog vijeća Gunje. Vijećnici, članovi Poglavarstva te izvjestitelji po predviđenim točkama dnevnog reda odmah su evakuirani, a zgradu je opkolila policija.

– Postupajući uobičajeno za takve situacije naši su djelatnici pregledali objekt, no eksplozivna naprava nije pronađena. Uzbuna je bila lažna, a sad radimo na otkrivanju identiteta osobe koja je dojavila da je postavljena bomba. Protiv nje će biti pokrenut propisani postupak – kaže Miroslav Janić, iz PU vukovarsko-srijemske. Pristup zgradi općine za vrijeme očevida bio je onemogućen, a u prostoru, omeđenom policijskom trakom, s policijom je ostao jedino pročelnik Marijan Vareševac.

– Policajci su sa psom tragačem iznimno profesionalno odradili posao. Zavirili su, bukvalno, u svaki kut, ispod svakog stola i stolice, ali bombe, kako smo i pretpostavljali, nije bilo. Po završetku pretrage sastavljeni su zapisnici nakon čega sam napustio zgradu – priča Vareševac. Unatoč incidentnoj situaciji sjednica je OV-a nastavljena u općinskoj čitaonici bez trzavica za razliku od zasjedanja u proteklih pet mjeseci koja su, zbog prekida dotadašnje suradnje između HDZ-a i SDA, pratila brojna međusobna optuživanja za ilegalno donesene odluke. (zž)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr