Ivan Sinčić:

'Imam dokumente! 49 posto Ine je u vlasništvu petorice tajkuna'

Foto: Robert Anić/PIXSELL
'Imam dokumente! 49 posto Ine je u vlasništvu petorice tajkuna'
18.12.2014.
u 16:30
Kandidat Živog zida kaže da će imena tajkuna razotkriti na sučeljavanju s ostalim kandidatima
Pogledaj originalni članak

Predsjednički kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić kazao je danas, pred zgradom Ine u Zagrebu, da najveća hrvatska naftna kompanije nije u 49-postotnom vlasništvu MOL-a, nego petorice hrvatskih tajkuna.

– Tvrdim da Ina nije prodana MOL-u, nego je preko skrbničkih računa u Zagrebačkoj banci, u iznosu  od 49 posto, u vlasništvu petorice hrvatskih tajkuna čija imena ću razotkriti u sučeljavanju – rekao je Sinčić te dodao kako je "dobio dokumente" kojima to može dokazati.

"MOL je samo paravan"

Kazao je da je "MOL samo paravan". – Ista stvar je i s vlasništvom hrvatskih banaka, koje su takoreći prodane, ali iza njih stoje domaći tajkuni. Dokumenti postoje i bit će objavljeni. Ti isti dokumenti  poslani su na adrese svih institucija, Državnog odvjetništva, svih drugih kandidata, ali očito njih ta tema ne zanima i dalje lažu narodu u ovoj priči s MOL-om. Kazao je da je Ina ključna tvrtka i institucija u hrvatskom društvu i gospodarstvu "oko koje se vrte malverzacije i u kojoj je bilo mnogo korupcije". – Najavljujem da ću se kao predsjednik zalagati za povratak Ine hrvatskoj državi – rekao je Sinčić.

– Sve što je nelegalno stečeno korupcijom mora biti vraćeno hrvatskom društvu – rekao je Sinčić i dodao kako se "kao javnost" moramo boriti za svoju energetsku tvrtku "u ovim nesigurnim vremenima" – Hrvatska treba svoj energetski suverenitet i dužnost je predsjednika da o tome govori – zaključio je Sinčić.

Odgovorio na pitanja sindikata

Tijekom konferencije za novinare odgovorio je i na pitanja koja su kandidatima danas postavili sindikati te je kazao da je podupro sve referendume za koje su se skupljali potpisi te da će biti protiv outsourcinga i protiv prodaja autocesta. – Zalažem se za transparentnost pri provođenju referenduma, za dizanje kvalitete izbornog procesa, procesa prikupljanja potpisa i brojanja potpisa i to je nešto komplementarno sa onih 500 tisuća duhova o kojima sam govorio. Trebamo napokon taj izborni proces u elektroničko doba usavršiti i završiti – rekao je Sinčić.

– To je samo još jedna od sabotaži referenduma kojima ova i bivše vlasti pokušavaju satrti volju naroda. Prije nego se krene u referendum treba ispitati hoće li uopće pitanje proći na Ustavnom sudu, a ne da vlast to ignorira pa se skupljaju potpisi, a na kraju sve propadne. To je ismijavanje referenduma i izbornog procesa od strane države i režima – zaključio je Siničić. 

>>Sinčić na chatu Barometra: Pozvat ću Vladu da odstupi i raspiše izbore

>>Ivan Vilibor Sinčić: Uspjeli su podijeliti našu zemlju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 156

RI
ribar110
16:39 18.12.2014.

Ako je to istina i ako imas dokaze za to onda stvarno zasluzujes biti predsjednik

Avatar lapolapo
lapolapo
17:27 18.12.2014.

Vilibore,kada si odlučio "zaigrat",karte moraš bacat do kraja,nema odustajanja,inače ćeš ostati zapamćen kao g....!

MA
Majur
18:15 18.12.2014.

Mali...izgleda da si još zelen, pa takve stvari se ne izjavljuju na taj način da tajiš imena, a znaš tko su....Fino to u kamere izjavi i jasno i glasno reci tko su ti tajkuni, ovako se bojim ako je istina da budeš " slučajno" nadrapao....