DOŠLA U ZADNJI ČAS

Imala je točkicu na koljenu od koje je mogla umrijeti: 'Živim sa strahom'

Foto: Pixabay
Imala je točkicu na koljenu od koje je mogla umrijeti: 'Živim sa strahom'
12.02.2021.
u 12:48
Iako je operacija prošla brzo i uspješno, Molly će morati živjeti sa strahom da će se bolest vratiti.
Pogledaj originalni članak

Britanka Molly Grey bila je na godišnjem odmoru u prosincu 2019. godine kad je dobila zanimljiv savjet, a to je da ode kod liječnika zbog crne točkice na svom koljenu. 

Budući da je bila mlada i zdrava mislila je kako joj nije ništa, ali je nastavila pažljivo promatrati spomenutu promjenu na koži koljena. Kako se točka povećavala, odlučila je konačno poslušati savjet koji je dobila i pokazalo se kako joj je upravo to spasilo život. Liječnici su otkrili kako melanom prvog stupnja. 

U studenom prošle godine kirurzi su uklonili kancerogenu nakupinu stanica, kao i dva limfna čvora kako bi smanjili mogućnost da se vrati. 

Iako je operacija prošla brzo i uspješno, Molly živi sa strahom da će se bolest vratiti. 

- Znam da sam od sada sklonija tome da dobijem melanom. Svaka tri mjeseca narednih pet godina moram ići na pregled. Morat ću nositi kremu za sunčanje bez obzira na vrijeme i uzimati vitamin D - kazala je 29-godišnjakinja, piše The Mirror.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.