PEHist

Ilegalca stresla struja kad je izlazio iz vlaka

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Ilegalca stresla struja kad je izlazio iz vlaka
01.01.2014.
u 18:17
Muškarcu koji nije imao nikakve dokumente kod sebe opečeno je 30 posto tijela. Na istom kolodvoru već je bilo sličnih nesreća
Pogledaj originalni članak

Osoba za koju policija pretpostavlja da je ilegalno ušla u Hrvatsku i da je državljanin Sirije pronađena je opečena na vinkovačkom željezničkom kolodvoru. Muškarac nije imao nikakve dokumente. Ilegalno je ušao u Hrvatsku preko željezničkog prijelaza Tovarnik u teretnom vlaku koji je išao iz Srbije u Hrvatsku. Kada se kompozicija zaustavila na vinkovačkom kolodvoru, nesretni ilegalac izlazio je iz specijalnog vagona za prijevoz rasutog tereta s gornje strane i ušao u strujni krug pod visokim naponom. Struja ga je stresla i muškarac je ostao nepomično ležati.

Radnici na kolodvoru zatekli su opečenog čovjeka i pozvali Hitnu pomoć koja ga je prevezla u vinkovačku Opću bolnicu, gdje su liječnici utvrdili da mu je opečeno 30 posto tijela. Neslužbeno doznajemo da je nakon pružanja pomoći prevezen u Zagreb na liječenje.

Ovo je treći slučaj zadobivanja teških opeklina na vagonima na teretnom terminalu željezničkog kolodvora u Vinkovcima u 2013. godini. Proljetos su u dva odvojena slučaja dvojica dječaka teško opečena kada su se igrala i penjala po zaustavljenim teretnim vagonima pa ih je zahvatio strujni krug. I danas liječe posljedice svog nestašluka.

>> Na Bajakovu u kamionu pronađena četvorica ilegalaca

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar billybull
billybull
07:37 02.01.2014.

kad pocnu samoubojice aktivirati bombe po hrvatskoj u ime islama volio bih vidjeti komentare onih koji mi daju minuse...a pocet ce, nazalost, I to uskoro....

Avatar billybull
billybull
20:59 01.01.2014.

zasto je odveden na lijecenje? zasto nije vracen na granicu s srbijom I jednostavno ostavljen prijeko, nek se oni zanimaju s njim? u krajnjem slucaju, zasto nije odnesen u zatvor?