konferencija o obrazovanju

Đikić: Divjak zagovara jednu političku opciju

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Đikić: Divjak zagovara jednu političku opciju
28.05.2018.
u 23:20
Političari ne razumiju obrazovanje, imaju kratkoročne ciljeve, a ne prihvaćaju savjete - rekao je znanstvenik Ivan Đikić
Pogledaj originalni članak

Najveći stručnjaci, mlade nade, veliki poduzetnici govorili su na konferenciju o obrazovanju u Obrtničkoj komori koju je organizirao dnevnik 24sata.

- U 25 godina hrvatske države niti jedan političar nije stručnjacima dao da naprave prijedlog promjene obrazovanja. Političari ne razumiju obrazovanje, imaju kratkoročne ciljeve, a ne prihvaćaju savjete - rekao je znanstvenik Ivan Đikić ustvrdivši da ni aktualna reforma iako je dobra, nažalost neće uspjeti.

- U zadnjih par mjeseci Divjak se odmaknula od struke i počela zagovarati jednu političku opciju - naglasio je Đikić.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
00:30 29.05.2018.

Đikići čiju ti političku opciju zastupaš???Kako stara narodna poslovica kaže" tko o čemu k.... o poštenju".

RI
rightside
08:24 29.05.2018.

ako predavanje na temu obrazovanja cemu se petljas u politiku?? ili mislis da "tvoji" uz tvoju pomoc mogu iz manjine preci u vecinu..)))))btw sta ti nisi otisao iz hrvatske jer te ne prihvaca nitko?? kratko ti je trajala ta promidbena poruka,,)))) u svakom slucaju, takvi ko ti hrvatima ne trebaju,,aj se "borit "negdje drugdje,,

DH
dalibor.hren
11:45 10.11.2018.

Na žalost, ministricu je postavio gospodin razdjelnik i ona mora biti poslušna!