'Primitivizam ne smijemo tolerirati'

IDS osudio fašističko skandiranje na nogometnoj utakmici Hrvatska - Izrael

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
IDS osudio fašističko skandiranje na nogometnoj utakmici Hrvatska - Izrael
24.03.2016.
u 17:40
- U ime IDS-a osuđujem takvu vrstu primitivizma, koju nitko tko se smatra civiliziranom osobom neće i ne može tolerirati - kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić
Pogledaj originalni članak

Predsjednik IDS-a Boris Miletić danas je najoštrije osudio skandiranje fašističkih pokliča dijela navijača na sinoćnjoj prijateljskoj utakmici između Hrvatske i Izraela u Osijeku ističući da je "zgrožen ovim primitivnom činom koji baca neizbrisivu mrlju na našu nogometnu reprezentaciju, hrvatski nogomet, ali i na reputaciju Hrvatske kao najnovije članice Europske unije."

Ovaj nemili događaj , kazao je Miletić, čini još sramotijim činjenica da se skandiralo na utakmici protiv Izraela, naroda koji je najviše propatio od fašističkog terora, i to pred izraelskom veleposlanicom u Hrvatskoj.

- U ime IDS-a osuđujem takvu vrstu primitivizma, koju nitko tko se smatra civiliziranom osobom neće i ne može tolerirati -  kazao je predsjednik IDS-a naglasivši da je porazno što nitko nije reagirao na skandiranje koje se jasno čulo i u izravnom prijenosu na državnoj televiziji.

- Ponovno smo svjedoci apsolutno sramotnog i prijezira zasluženog događaja na koji su izostale bilo kakve reakcije u medijima. Znači li to da ovakve demonstracije gluposti i primitivizma postaju prihvatljive u RH kao demokratskoj državi? -  istaknuo je Miletić dodajući da ne  zna je li strašnija pomisao na situaciju gdje jedna tribina već uvježbano izvikuje ustaški pozdrav "Za dom", a druga ponosno odgovara  "Spremni" ili sama činjenica kako nema reakcija ni od političara, prisutnih predstavnika državnog vrha ni Hrvatskog nogometnog saveza. Izostanak reakcije na ovakav govor mržnje i promicanje animoziteta jednako je grozno kao i sam taj čin jer se time poručuje da je takvo što prihvatljivo i ne treba se kažnjavati, smatra Miletić

- IDS će uvijek ukazati na opasnost takvih izjava, koje nastoje promijeniti naše današnje dosegnute demokratske vrijednosti.  Sve dok se utakmice ne budu prekidale, sve dok se televizijski prijenosi ne budu prekidali, do tada divljaci neće shvatiti poruku- zaključio je Miletić

>>Miletić: Ovo je napad na cijelu Europu

>>IDS proslavio 26. obljetnicu i jednoglasno dao povjerenje vodstvu stranke

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 60

IV
ivan3
17:58 24.03.2016.

vidi ko se javlj Miletic neka se angazira da pronadje svasticara sa Poljuda.To mu nije u interesu,a virujem da jako dobro zna pocinitelja,a sada se pravi pripametan.

GO
Gomila
18:14 24.03.2016.

Miletic ima mozak od magarca on je zaboravio svostiku na poljudu tada nije nista rekao Miletic je sakriven mali gestapo bez mozga

Avatar kravata
kravata
17:55 24.03.2016.

Kada ce se IDS pobrinit da se vrate protjerani talijani posle 1945 i tko odgovara , zvezda koja jos uvijek zivi u istri i nitko se ne buni pa cak ni zastupnik talijanske manjine u saboru a taj isti ne pita di su hrvati koji su napustili istru od 1920 do 1943 godine.