Ministar Matić

'Idem tražiti, pa ako treba i moliti, da Marić kaznu odsluži u Hrvatskoj'

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
'Idem tražiti, pa ako treba i moliti, da Marić kaznu odsluži u Hrvatskoj'
14.10.2013.
u 18:16
Poručio je da će Marića, ako mu se omogući dalje služenje kazne u Hrvatskoj, osobno odvesti svaki put u Beograd na sudske rasprave.
Pogledaj originalni članak

Pitanje sudbine hrvatskog branitelja Veljka Marića, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnoga zločina, bit će središnja tema sutrašnjih razgovora ministra Predraga Matića koji će biti u izaslanstvu predsjednika Ive Josipovića koji putuje u Beograd na susret s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

– Idem tražiti, pa ako treba i moliti, da se Veljku Mariću omogući da zatvorsku kaznu odsluži u Hrvatskoj. Hrvatska je to omogućila većem broju srpskih počinitelja ratnih zločina koji su zatražili da kaznu zatvora odsluže u srbijanskim zatvorima. Mislim da stoga nema razloga da se takvo što ne omogući i Veljku Mariću, rekao je ministar branitelja Predrag Matić koji očekuje da će o tome razgovarati sa srbijanskim ministrom pravosuđa, pa i samim Nikolićem. Poručio je da će Marića, ako mu se omogući dalje služenje kazne u Hrvatskoj, osobno odvesti svaki put u Beograd na sudske rasprave.

Rekao je i da o ovoj temi do sada nije bilo razgovora, ali i da nije fer prema njemu jer mu se stalno nameću neki problemi stari i po 20 godina. – Ministar sam branitelja nepune dvije godine. Pravo je pitanje zašto se o ovom problemu nije razgovaralo prije dvije ili tri godine. To trebate pitati nadležne – rekao je Matić.

>> 'Žalosno je što Marićevu kalvariju mnogi koriste zbog jeftinih bodova'

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.