konferencija

ICT je danas potreban kao i struja

Foto: Anto Magzan/Pixsell
ICT je danas potreban kao i struja
13.05.2014.
u 21:28
ICT je danas važan kao i električna energija, naglasio je Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma, na današnjoj ICT konferenciji koju je organizirala ta stranka
Pogledaj originalni članak

ICT je danas važan kao i električna energija, naglasio je Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma, na današnjoj ICT konferenciji koju je organizirala ta stranka. Gabrić je priznao da je tek priučeni korisnik i da ne zna puno o ICT sektoru, ali i da je zato okupio ljude koji znaju.

Zoran Šegić, član stranke, Microsoftov stručnjak, glavni je krivac za jučerašnje okupljanje jer, tvrdi, želi ukazati na potencijale rasta ICT-a, posebno kada su u pitanju radna mjesta. Stručnjaci poput Ante Mandića (IN2), Ivana Vidakovića (Microsoft), Vedrana Antoljaka (Sense Consultinga), Svena Marušića (Info Cumulus), Saše Cvetojevića (CRANE) raspravljalo je o položaju ICT-a. Veće upisne kvote na fakultetima, veće kvote i jednostavniji uvoz stručnjaka, smanjenje poreznog opterećenja, poticanje razvoja broadbanda, samo su neki od prijedloga i rješenja s konferencije.

>>Mobilni nameti na štetu građana, investicija i ugleda

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.