ŠKOLARINE

I Rektorski zbor potvrdio: Diplomski studiji neće se plaćati

Foto: Davor Javorović/Pixsell
I Rektorski zbor potvrdio: Diplomski studiji neće se plaćati
13.09.2010.
u 15:16
MZOŠ je izvijestio kako će pronaći novac da u cijelosti plati sve diplomske studije svima koji redovito izvršavaju svoje obveze.
Pogledaj originalni članak

Studenti diplomskih studija ipak ne moraju skupljati novac za školarinu. I ove akademske godine studiranje će im biti besplatno. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa obavijestilo je danas sve rektore kako će pronaći novac da u cijelosti plati sve diplomske studije svima koji redovito izvršavaju svoje obveze.

Isto tako, tvrde u MZOŠ-u, u rebalansu proračuna već je osigurano dodatnih 44 milijuna kuna za isplatu novca sveučilištima koja državi duguju za ovogodišnje diplomce. I iako je odluka MZOš-a pohvalna jer njome ispunjavaju ono što su studentima i obećali, sramotno je da je donesena tek danas, 13. rujna, niti mjesec dana prije početka nastave na diplomskim studijima.

- Pozdravljamo odluku, ali šaljemo i kritiku svim rektorima i ljudima u MZOŠ-u jer nikada ne pozivaju studente na sjednice Rektorskog zbora. Mi ne želimo da se sveučilište gradi za studente nego sa studentima, poručio je Ivan Bota, predsjednik Studentskog zbora u Zagrebu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

AJ
Ajfel
15:43 13.09.2010.

Bravo! Znanje je najbolja investicija.

CO
cooler
16:16 13.09.2010.

na nekim fakultetima su predavanja počela već danas tako da je stvarno neukusno donjeti odluku tako kasno!

OB
-obrisani-
18:55 13.09.2010.

@unknown99: naravno da je cijeli sustav drugaciji. Tako ni usporedba VSS placa ne \'igra\'. Sto znaci $2000 mjesecno kad ti je renta za stan u Torontu hiljadarku? Indijaca i Pakistanaca sa PhD sto vozaju taksi, na stotine po gradu. Radi, bori se, sta god mozes, samo da mozes na kraj sa racunima. There is no free lunch!