Nakon Đakovšitne

I radnici KIO Orahovice kreću u Zagreb po plaće i otpremnine

Foto: Maja Santoši/PIXSELL
I radnici KIO Orahovice kreću u Zagreb po plaće i otpremnine
06.11.2011.
u 12:34
Bivši radnici KIO Orahovice ne odustaju od danonoćnih prosvjeda dok im se ne isplati 16 milijuna kuna otpremnina, neisplaćenih plaća i naknada
Pogledaj originalni članak

Nakon što su radnici Đakovštine ipak dobili zadovoljštinu i ishodovali isplatu svojih otpremina i plaća odlukom Vlade, na put za Zagreb i po osiguranje svojih potraživanja spremaju se i bivši radnici orahovačke tvornice KIO Keramike.

Ni oni ne odustaju od danonoćnih prosvjeda koji traji traje već devet dana dok im se ne isplati 16 milijuna kuna otpremnina, neisplaćenih plaća i naknada. Smatraju da novac trebaju dobiti kad novi vlasnik, Keramika Modus iz Vojnića, uplati 46 milijuna kuna, za koliko je prošloga tjedna na javnoj dražbi kupio tvornicu u Orahovici.

No prst upiru i u Vladu, prozivajući ih da ih nitko ne želi posjetiti niti čuti njihove vapaje.

Poručuju kako će od Trgovačkog suda tražiti poništenje prodaje Kio Keramike u tečaju, a ako ne dobiju svoje zaostale plaće, naknade te otpremnine krenut će i oni, slično kao i radnici Đakovštine - u Zagreb na prosvjede. Prosvjedovat će pred Ministarstvom gospodarstva te još dvije lokacije. Najavljuju da su policiji uredno prijavili sve za polazak u hrvatsku metropolu.

Najavljuju i kako će blokirati državnu ceste D2 i željezničke pruge.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

OB
-obrisani-
15:19 06.11.2011.

Vi po vašu otpremninu trebate ići u Grškovićevu a ne u Banske dvore. Tamo su vaši novci.

UD
udrimuski
18:24 06.11.2011.

A ovi vaši što vas plaćaju su čisti u p.... materinu!

KR
krka
13:58 06.11.2011.

Idite pred burduševu jazbinu, Vaš KIO je dal na tacni lopovu koji Vas je upropastil. Tak je i bratiju dopelal za Željezaru Sisak koja je izmuzla i ono kaj dotada nisu drugi.Njemu lomite kosti