odluka vrhovnog suda

I Meksiko legalizirao istospolne brakove

Foto: Reuters/PIXSELL
I Meksiko legalizirao istospolne brakove
15.06.2015.
u 16:52
Meksiko je druga država na svijetu po broju katolika, a ovim se činom pridružio ostalim latinskoameričkim državama poput Argentine, Brazila i Urugvaja koji su ranije legalizirali istospolne brakove
Pogledaj originalni članak

Vrhovni sud u Meksiku ozakonio je istospolne brakove i proglasio neustavnim njihove zabrane u svim meksičkim državama. Iako parlament još nije izglasao legalan zakonski okvir, presuda Vrhovnog suda od sada je obvezujuća u cijeloj zemlji, piše Independent.

Homoseksualni parovi koji se žele vjenčati od sada mogu podnijeti pojedinačne zahtjeve na sudovima, a očekuje se da će proces odobrenja trajati nekoliko mjeseci i iznositi oko 1000 dolara po zahtjevu.

Druga država na svijetu po broju katolika ovim se činom pridružila ostalim latinskoameričkim državama poput Argentine, Brazila i Urugvaja koji su ranije legalizirali istospolne brakove. Očekuje se da će isto uskoro učiniti i Čile i Ekvador.

>>Irska prva zemlja koja će ozakoniti istospolni brak referendumom

>>Vatikan ne osuđuje rezultate referenduma o homoseksualnim brakovima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

BA
bakulušić
19:21 15.06.2015.

Brak je zajednica muškarca i žene, kaže Ustav Republike Hrvatske u kojoj novinarka živi a novine izlaze. Pa nismo u Irskoj.

Avatar mason
mason
18:55 15.06.2015.

Meksikanci su veliki vjernici ja ne znam kako je ovo proslo.Vjerovatno zbog novca i turizma.

MG
marko.glasnovic.507
17:13 15.06.2015.

Nije meksiko nego vrhovni sud meksika je odlucio proglasiti njihove zabrane istospolnog "braka" neustavnim..ocito meksikancima treba referendum da ga stave u u ustav kao mi :D